Παράταξη «Κοιτάμε Μπροστά»του Χρ. Γιαννούλη. Η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας «νίπτει τας χείρας της» για την εθνικό οδό Θεσσαλονίκης-Γιαννιτσών-Σκύδρας-Έδεσσας-Αρνισσας-Φλώρινας

2020-05-19

Παρά τις τεράστιες ευθύνες της η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας αφήνει για ακόμη μια φορά την Πέλλα εκτός οδικών δικτύων. Συνειδητά και σε απόλυτη ευθυγράμμιση με την διγλωσσία της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργείου.

Ο άξονας Θεσσαλονίκη - Έδεσσα - Φλώρινα, παρά το ότι είναι χαρακτηρισμένη εθνική οδός, έχει τις χειρότερες χρονοαποστάσεις σε όλη την Κ. Μακεδονία στερώντας την παραγωγική αυτή περιοχή από τις απαραίτητες διασυνδέσεις. Το γεγονός αυτό συνεχίζει να δημιουργεί ένα μεγάλο αριθμό ατυχημάτων, πολλών από αυτά θανατηφόρων.
Οι ντόπιοι λένε ότι είναι ο «δρόμος - καρμανιόλα» και υποδεικνύουν τα πάνω από 200 εκκλησάκια τα οποία βρίσκονται εκατέρωθεν της οδού.
Παράλληλα, η διοίκηση Τζιτζικώστα δεν έχει κάνει το παραμικρό και για την κάθετη οδό, η οποία αρχίζει από το νέο συνοριακό σημείο βόρεια των Προμάχων Αριδαίας και καταλήγει μέσω Έδεσσας/Σκύδρας στην Νάουσα/Βέροια και την Εγνατία Οδό, αν και θα μπορούσε να δώσει αναπτυξιακή ανάσα στην περιοχή.
Την κρίσιμη αυτή στιγμή που το βάρος του τουρισμού της Βόρειας Ελλάδας θα αναλάβει ο οδικός τουρισμός και ο χειμώνας σε λίγους μήνες θα είναι πάλι εδώ, μας βρίσκει μπροστά στα αποτελέσματα της αδράνειας της διοίκησης Τζιτζικώστα που προτιμά να πετάει ευθύνες εδώ και εκεί και να αρκείται σε δημοσιογραφικού τύπου ρεπορτάζ για το που έχει κολλήσει το θέμα. Ανύπαρκτοι σε υπαρκτά προβλήματα.
Η απάντηση που έλαβε η παράταξή ΚΟΙΤΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ στην ερώτηση που έθεσε για τις καθυστερήσεις στην κατασκευή της οδού Θεσσαλονίκης - Έδεσσας δείχνει σαν να νίπτει τα χείρας της για ένα τόσο σημαντικό έργο της Πέλλας, για το οποίο οι ίδιοι έδιναν διαβεβαιώσεις ότι το προχωρούν.

Παράταξη ΚΟΙΤΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ