Η πολιτική Μητσοτάκη στρώνει το έδαφος για συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο με την Τουρκία

2020-08-16

«To "Ocus Reis" στο Καστελλόριζο και ο Πέτσας λιάζεται» σημειώνει η «Αυγή».

Γιατί όμως αυτή η έκπληξη; Έτσι και αλλιώς η υπόθεση με τις ΑΟΖ και έχει τελειώσει . Συνεκμετάλλευση με την Τουρκία. Αυτή είναι η ουσία, εκεί μας οδηγεί η πολιτική Μητσοτάκη. Το χαλί για αυτήν την εξέλιξη το έστρωσε η πρόσφατη τριμερής συνάντηση με την Μέρκελ.

Η Μέρκελ επιβλέπει, όπως και η Ουάσιγκτων. Δεν θέλουν εντάσεις στο Αιγαίο αλλά διαπραγματεύσεις. Διαπραγματεύσεις που θα οδηγήσουν σε κάποια «μοιρασιά». Άλλωστε και το Βερολίνο και η Ουάσιγκτων το ...γυροφέρνουν.

«Ελλάδα και Κύπρος διεκδικούν δικαιοδοσία στην Ανατολική Μεσόγειο» λέει το Στέιτ Ντιπάρντμεντ. Τι άλλο να σου πει δηλαδή; Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο Βερολίνο λέει: «Οι εμπλεκόμενοι Ελλάδα και Τουρκία να επιδιώξουν συνομιλίες μεταξύ τους, να συζητήσουν απ ευθείας μεταξύ τους και ελπίζουμε να λύσουν τα διαφιλονικούμενα ζητήματα του Δικαίου της Θάλασσας». Και ο Γραμματέας του ΝΑΤΟ Στόντελμπεργκ συμπληρώνει «Η κατάσταση πρέπει να επιλυθεί σε πνεύμα συμμαχικής αλληλεγγύης». Τα είπαν κατά επανάληψη οι άνθρωποι.

Με άλλα λόγια ΗΠΑ και Γερμανία, σιγοντάρουν την Τουρκία και την επιθετικότητά της και μας οδηγούν σε ένα διάλογο με τους όρους που θέλει η Άγκυρα.

Διάλογος και στο βάθος συνεκμετάλλευση.

Γιατί όμως αυτή η αρνητική εξέλιξη; Γιατί απλούστατα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι προβλέψιμος. Αλλά και δεμένος στο άρμα κυρίως της Γερμανικής πολιτικής. Δεν αντιτάσσεται και δεν πρόκειται να αντιταχθεί. Ως εκ τούτου τι να την κάνει την χάραξη εθνικής στρατηγικής στα ελληνοτουρκικά όπως ζητά ο Α. Τσίπρα ή την σύγκλιση των πολιτικών αρχηγών;

Για τον Μητσοτάκη τα πράγματα είναι προδιαγεγραμμένα. Στην συνεκμετάλλευση θα μας πάει αλλά σιγά-σιγά. Για να «ωριμάσει» το ζήτημα. Και την ίδια στιγμή τα μέσα ενημέρωσης, ταϊσμένα από τον Πέτσα, θα πλέκουν διθυράμβους στον Μωυσή. Ότι ...αντιτάσσεται ότι... παλεύει, ότι κάνει «σκληρές διαπραγματεύσεις» κτλ.

Ήδη τα «δόντια» της η πολιτική Μητσοτάκη τα έδειξε στην συμφωνία με την Αίγυπτο για την ΑΟΖ όπου ο Μωυσής συμφώνησε σε μειωμένη επήρεια της Κρήτης.

Σε κάθε περίπτωση η προσπάθεια ωραιοποίησης της πολιτικής Μητσοτάκη από τα μέσα ενημέρωσης θα πέσει στο κενό.

Η πραγματικότητα δημιουργεί μεγάλες «τρύπες» στην προπαγάνδα.

Τόσο με την πανδημία που οι παλινωδίες του φαίνεται να έχουν άσχημα αποτελέσματα, όσο και με την οικονομική πολιτική του όπου έχει αρχίσει πλέον να αποκαλύπτεται , το αντιδραστικό οικονομικό πρόγραμμα που επιφυλάσσει στην κοινωνία με την υπογραφή Πισσαρίδη.

Αναδημοσίευση απο το left.gr