Ιατροδικαστής και πρώην πολιτεύτρια ΛΑ.Ο.Σ και ΝΔ που καταδικάστηκε για ψευδορκία, φέρεται να ανέλαβε τη νεκροψία του Β. Μάγγου

2020-07-16

Σάλος έχει ξεσπάσει μετά τον θάνατο του 26χρονου Βασίλη Μάγγου ο οποίος πριν από έναν μήνα είχε ξυλοκοπηθεί άγρια από αστυνομικούς.

Σύμφωνα με καταγγελίες που έγιναν στο Twitter, η Ρουμπινή Λεοντάρη, πρώην πολιτευτής ΛΑΟΣ και ΝΔ, φέρεται να είναι η υπεύθυνη Ιατροδικαστής για την εξέταση της σορού του Βασίλη Μάγγου.

Μάλιστα, σύμφωνα με παλαιότερο ρεπορτάζ του zougla.gr, η Ρουμπινή Λεοντάρη το 2012 είχε καταδικαστεί (σε πρώτο βαθμό) σε επτά μήνες φυλάκιση για το αδίκημα της ψευδορκίας ενώ φέρεται να παραποίησε πιστοποιητικό έκθεσης που η ίδια συνέταξε σχετικά με τον θάνατο του πατέρα εγκαλούντος, με σκοπό να «καλύψει» τέσσερις ιατρούς.

Τι καταγγέλλει ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου για την ιατροδικαστική εξέταση - «Μεταφέρεται η σορός στη Θεσσαλονίκη χωρίς τη συγκατάθεσή μας»

«Μεταφέρουν τη σορό του παιδιού μας στη Θεσσαλονίκη για νεκροψία και όχι στη Λάρισα, χωρίς τη συγκατάθεση μας. Έχουμε δικαίωμα σαν οικογένεια να επιλέξουμε και μας το στερούν» καταγγέλλει o Γιάννης Μάγγος, πατέρας του 27χρονου Βασίλη. «Ο γιος μας δεν είναι ένας νέος Γρηγορόπουλος, αλλά εμπιστοσύνη στο υπουργείο δεν έχουμε. Του σπάσανε τα πλευρά και τώρα τον τιμωρούν και μετά θάνατο».

Όπως εξηγεί εμφανώς ταραγμένος ο κος Μάγγος, η οικογένεια, έμαθε την τελευταία στιγμή, ότι η σορός μεταφέρεται εσπευσμένα στη Θεσσαλονίκη, με τη δικαιολογία ότι στη Λάρισα αυτές τις ημέρες δεν λειτουργεί νεκροτομείο.

«Εμείς όμως το ψάξαμε και μάθαμε, ότι την Πέμπτη θα υπάρχει εκεί ιατροδικαστής. Έτσι μας είπαν. Πήγαμε στον εισαγγελέα και τον ρωτήσαμε ευθέως: Έχει το δικαίωμα η οικογένεια να επιλέξει που θα πάει η σορός; Του λέμε εμείς το αντέχουμε ψυχολογικά να περιμένουμε μια μέρα, αφού την Πέμπτη θα υπάρχει εκεί ιατροδικαστής. Δεν αντέχουμε το οικονομικό κόστος της μεταφοράς στη Θεσσαλονίκη, αλλά και για πολλούς άλλους λόγους επιλέγουμε τη Λάρισα.

Ο εισαγγελέας μας απάντησε πως ναι, έχουμε λόγο ως οικογένεια, αλλά η απόφαση έχει ληφθεί. Ποιος πήρε την απόφαση ρωτήσαμε; Μας κοιτούσε ο εισαγγελέας χωρίς να μιλάει. Δεχτήκατε πιέσεις του είπα. Μας κοιτούσε και δεν μιλούσε, ομολογώντας με τον τρόπο του ότι δεν μπορούσε να αλλάξει την απόφαση. Μετά μάθαμε, ότι άλλαξαν τα δεδομένα και στη Λάρισα δεν θα έχει ιατροδικαστή για τις επόμενες 15 ημέρες! Σε ποιον να έχω εμπιστοσύνη λοιπόν;».

Αναδημοσίευση απο Πολύγραφο.

Με πληροφορίες από το candia.doc και e-prologos.gr.