Κ. Νοτοπούλου: Έρχεται βαθειά ύφεση εάν δεν στηριχθεί ο κλάδος του τουρισμού

2020-05-10

Ως «ευχολόγια» και «αοριστίες» χαρακτήρισε τους άξονες στήριξης του κλάδου του τουρισμού που παρουσίασε ο αρμόδιος υπουργός Χάρης Θεοχάρης μιλώντας στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4 και την εκπομπή Κάτι παίζει στο Κόκκινο η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Νοτοπούλου.

Όπως ανέφερε η κ. Νοτοπούλου, «από την πρώτη μέρα που υπήρξαν τα περιοριστικά μέτρα αξιοποιήσαμε τα εργαλεία των τηλεδιασκέψεων για να συναντηθούμε με τους ανθρώπους του τουρισμού προκειμένου να κατανοήσουμε τον βαθμό στον οποίο πλήττονται και να σχεδιάσουμε μαζί τους την έξοδο από την κρίση».

«Έτσι αντιλαμβανόμαστε την υπεύθυνη αξιωματική αντιπολίτευση, με καταγγελίες εκεί που πρέπει και την παραγωγή προτάσεων και θέσεων. Δυστυχώς η κυβέρνηση δεν το αντιλαμβάνεται με τον ίδιο τρόπο, διότι έχει επιλέξει ως προνομιακό και αποκλειστικό συνομιλητή της τον ΣΕΤΕ, έχει συστήσει μια ομάδα διαχείρισης κρίσεων στο υπουργείο που απαρτίζεται μόνο από τον υπουργό, τον αναπληρωτή, τον γ. γ., την πρόεδρο του ΕΟΤ και δύο-τρείς συνεργάτες. Δεν πρόκειται για μια πραγματική επιτροπή διαχείριση κρίσης» δήλωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας πως «το κυριότερο είναι ότι μέσα από την στάση τους δεν έχουμε δει ούτε ένα μέτρο στήριξης του τομέα του ελληνικού τουρισμού».

«Εάν δεν στηριχθεί ο κλάδος άμεσα και κατά προτεραιότητα τότε κινδυνεύει να συμπαρασύρει την ελληνική οικονομία σε πολύ βαθειά ύφεση» εκτίμησε η κ. Νοτοπούλου.

Σχολιάζοντας τον τρόπο με τον οποίο έχει τοποθετηθεί ο κ. Θεοχάρης η κ. Νοτοπούλου σημείωσε πως «ο υπουργός Τουρισμού επέλεξε με άστοχο τρόπο να παρουσιάσει κάποιους άξονες για τον τουρισμό. Η πρώτη παρουσίαση έγινε σε απάντηση της ερώτησης του ΚΙΝΑΛ. Ο δεύτερος τρόπος που αποφάσισε να παρουσιάσει τα μέτρα για το υγειονομικό πρωτόκολλο ήταν σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ». «Είναι το λιγότερο προβληματικό να μην παρουσιάζει επί δύο μήνες στον κλάδο και στην κοινωνία μέτρα για τον τουρισμό. Αυτό που παρουσίασε ο κ. Θεοχάρης είναι ευχολόγια και αοριστίες» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείσα σχετικά με την πρωτοβουλία του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα για την αγορά 50 μεταχειρισμένων λεωφορείων από την Γερμανία η κ. Νοτοπούλου δήλωσε ότι «ο κ. Ζέρβας παίζει ένα πολύ άσχημο παιχνίδι στις πλάτες των Θεσσαλονικέων. Πάει να καλύψει τη δική του ασχετοσύνη στη διοίκηση του δήμου, την ματαιοδοξία και την ανάγκη του να τον αγκαλιάσει η Νέα Δημοκρατία, στερώντας από τους Θεσσαλονικείς ότι χρειάζονται».

«Πρωτοστάτησε στο σταμάτημα του Μετρό, πρωτοστάτησε στο να σταματήσει ο διαγωνισμός για 350 νέα λεωφορεία. Αντί να αφήσει την κυβέρνηση να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της ολοκληρώνοντας τον διαγωνισμό έρχεται και χρησιμοποιεί χρήματα των δημοτών που προορίζονται για άλλες ανάγκες για να μας πει ότι θα φέρει 50 μεταχειρισμένα λεωφορεία» σημείωσε τονίζοντας πως πρόκειται για ένα «οργανωμένο σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας να ξαναβυθίσει τη Θεσσαλονίκη στην μιζέρια και ο κ. Ζέρβας βάζει πλάτη με τα λεφτά των Θεσσαλονικέων».

Σύνέντευξη «στο Κόκκινο» 10-5-20