Και η Μενδώνη στα βήματα της Νικολάου: “Υπηρεσιακές” διακοπές με κόστος 11.500€!

2020-08-03

Φαίνεται ότι δεν ήταν μόνο η Σοφία Νικολάου που μέσα στην φούρια της να επιτελέσει το έργο που της εμπιστεύθηκε ο Πρωθυπουργός ακόμα και ... τον μήνα Άυγουστο, επέλεξε να επισκεφτεί με τη συνοδεία της το κατάστημα κράτησης στην Κω κοντά στο Δεκαπενταύγουστο. Όπως αναφέρει το documentonews.gr και η Υπ. Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη εκτίμησε ότι η περίοδος 11/8 με 11/9 είναι η καταλληλότερη για να επισκεφθεί με τους συνεργάτες της, τη μισή - αν όχι σχεδόν ολόκληρη - την Ελλαδα ...

"Διαβάζουμε στη Διαύγεια πως με 4 διαφορετικές πράξεις εγκρίθηκε συνολικό ποσό 11.500 ευρώ για την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και των συνεργατών της ώστε να επισκεφθεί το διάστημα μεταξύ 11 Αυγούστου έως 11 Σεπτεμβρίου όλη ή σχεδόν όλη την Ελλάδα... για υπηρεσιακές συναντήσεις, έλεγχο πορείας έργων κλπ. Με απλά λόγια, στις αποφάσεις έγραψαν ότι θα δουν κάποιους «παράγοντες» (όποιους βρουν λόγω Δεκαπενταύγουστου) και αρχαιολογικούς χώρους.

Σημειώνεται μάλιστα στις αποφάσεις τα έγγραφα των οποίων δημοσιεύουμε:

«Η ανωτέρω δέσμευση αφορά στην «Κάλυψη εξόδων κίνησης συνεργατών της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, κας Λίνας Μενδώνη, για το διάστημα 11/08-11/09/2020 στο πλαίσιο προγραμματισμένων μετακινήσεων της Υπουργού στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονία, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στην Περιφέρεια Κρήτης και στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, προκειμένου να πραγματοποιήσει συναντήσεις, συσκέψεις με τους αντίστοιχους Περιφερειάρχες, με υπηρεσιακούς παράγοντες των τοπικών ΕΦΑ, με αυτοδιοικητικούς φορείς για την πορεία εξέλιξης των υπό ένταξη Έργων ΕΣΠΑ και τον προγραμματισμό ένταξης 'Έργων στη Νέα Προγραμματική Περίοδο 2021-2027 και διενέργεια αυτοψιών σε αρχαιολογικούς χώρους.».

Προφανώς η κυρία Μενδώνη με την συνοδεία της (λέγεται πως θα πάει και η Άννα Παναγιωταρέα - την πρώην εκπρόσωπο Τάφου) αποφάσισε να αντικαταστήσει τις διακοπές της με σκληρό έργο επαφών, ενδεχομένως ενός μήνα αν και ενδέχεται οι ημερομηνίες να είναι ενδεικτικές.

Απορίας άξιο είναι ωστόσο γιατί χρειάζονται τόσες δαπάνες και τόσα έξοδα εν μέσω Αυγούστου τη στιγμή που ο κρατικός προϋπολογισμός έχει πέσει παντελώς έξω.

Ή η κυρία Μενδώνη δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στους υπαλλήλους του υπουργείου της ή απλά ο κρατικός προϋπολογισμός μπορεί να αντέξει προσωπικές διακοπές μετά συνοδείας και με κοινωνικές συναντήσεις για το ξεκάρφωμα!

Πάντως η κυρία Νικολάου υπήρξε πρωτοπόρος της μητσοτακικής αριστείας!

Mε πληροφορίες από το thefaq.gr και documentonews.gr.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΥΓΡΑΦΟ.