Καταγγελία Συλλόγου Εκπαιδευτικών Καλλιθέας: Τα σχολεία ανοίγουν χωρίς ΚΑΜΙΑ προετοιμασία και οργάνωση! [VIDEO]

2020-09-08

«Με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας βρισκόμαστε σε διαφορετικούς πλανήτες» - Τι κατήγγειλαν εκπαιδευτικοί του ΣΕΠΕ Καλλιθέας για τη διαχείριση του κρούσματος σε εκπαιδευτικό και τις ελλείψεις λίγο πριν το άνοιγμα των σχολείων

«Με την υπουργό Παιδείας και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου προφανώς βρισκόμαστε σε διαφορετικούς πλανήτες», κατήγγειλαν εκπαιδευτικοί του ΣΕΠΕ Καλλιθέας, όπου έχει καταγραφεί κρούσμα σε εκπαιδευτικό που υπηρετεί στην περιοχή.

Στο σχολείο που υπήρξε το κρούσμα, κατήγγειλαν στον ΑΝΤ1, δεν έχουν γίνει τεστ, ενώ σήμερα Δευτέρα αναμένεται το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.Παράλληλα, οι εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν την αύξηση των μαθητών ανά τμήμα με ρύθμιση του υπουργείου και ζητούν τμήματα των 15 μαθητές.

«Τα σχολεία ανοίγουν χωρίς να έχουν καλυφθεί όλα τα κενά, στη νότια Αθήνα ζητήθηκαν 45, ενώ χρειάζονται τουλάχιστον 90», ενώ το προσωπικό καθαριότητας δεν επαρκεί για τις ανάγκες των σχολείων.

Παράλληλα, οι εκπαιδευτικοί ζήτησαν να υπάρξουν επικαιροποιημένα πρωτόκολλα για την διαχείριση των κρουσμάτων, με την υπουργού να παραπέμπει στις γενικές κατευθύνσεις του ΕΟΔΥ.

Με πληροφορίες από το alfavita.gr.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ https://www.opoligrafos.gr/politics/kataggelia-syllogoy-ekpaideytikon-kallitheas-ta-scholeia-anoigoyn-choris-kamia-proetoimasia/