Κεραμέως: Οι χαμένες ώρες από τις καταλήψεις… θα αναπληρωθούν σε Σάββατα και αργίες! [VIDEO]

2020-09-30

Τις αργίες, τα Σάββατα και τις ημέρες σχολικών περιπάτων θα αναπληρωθούν οι χαμένες ώρες από τις καταλήψεις, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως.

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Νίκη Κεραμέως, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Σχετικά με τις καταλήψεις σχολικών μονάδων, σημειώνονται τα εξής:

Όλες οι χαμένες ώρες μαθημάτων θα καλυφθούν μέσω διδασκαλίας τις ημέρες σχολικών εορτών, αργιών, Σαββάτων, σχολικών περιπάτων.
▪ Από αύριο, στις σχολικές μονάδες που τελούν υπό κατάληψη ξεκινά υποχρεωτική για όλους σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Με ευθύνη του Διευθυντή του σχολείου, καταρτίζεται από σήμερα το πρόγραμμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Αναλυτικές οδηγίες για τη λειτουργία της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης έχουν εκδοθεί και αποσταλεί με την έναρξη του σχολικού έτους».

Μάλιστα, η υπουργός Παιδείας τόνισε πως κάθε θέση και άποψη είναι θεμιτή αλλά ο διάλογος γίνεται με ανοιχτά σχολεία. «Δεν μπορεί οποιοσδήποτε να εμποδίζει την πρόσβαση στην εκπαίδευση» υπογράμμισε η ίδια.

Γιατί άλλωστε να μπει στη διαδικασία να ακούσει τα αιτήματα των μαθητών, να βελτιώσει την κατάσταση που επικρατεί στο σημερινό σχολείο, να κάνει ουσιαστικές και θετικές αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα, όταν μπορεί απλά να μοιράσει παγουρίνο, να μην πάρει μέτρα για την προστασία των μαθητών και των εκπαιδευτικών, να αποποιηθεί κάθε ευθύνη και να τιμωρήσει τους μαθητές;

Με πληροφορίες από cnn.gr.

https://www.opoligrafos.gr/politics/kerameos-oi-chamenes-ores-tha-anaplirothoyn-savvata-kai-argies/