Κερδάμε...........

2020-09-05

Του Σχολαστικού

Σοβαρά τώρα, σε τι ακριβώς τα έχει καταφέρει αυτή η κυβέρνηση;

Ηρθαν στα πράγματα υποσχόμενοι ανάπτυξη 4%. Ας πούμε ότι έπεσε ο κορωνοϊός και άλλαξαν τα δεδομένα.

Φυσικά, το παραμύθι της ανάπτυξης είχε τελειώσει πριν τον κορωνοϊό, αλλά τρέχα γύρευε.

Ακύρωσαν έργα που παρέλαβαν από την προηγούμενη κυβέρνηση. Τις προσλήψεις σε σχολεία και νοσοκομεία. Το μετρό της Θεσσαλονίκης.

Ο Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης θα γίνει με άλλο σύστημα εργολαβίας και θα έχει διόδια, είπε η Ντόρα τη δεύτερη μέρα μετά την εκλογική νίκη της Ν.Δ.

Προφανώς επειδή το θέλουν κάποιοι. Δεν τους ήρθε έτσι. Μην είμαστε αθώοι.

Στο λοκντάουν πιάστηκαν τουλάχιστον τέσσερις φορές με τη γίδα στην πλάτη και συνέχισαν σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Η μία ήταν με τη λίστα Πέτσα. Η δεύτερη ήταν με τα «σκόιλ ελικικού». Η τρίτη ήταν με τις απευθείας αναθέσεις. Η τέταρτη με τα μυστικά κονδύλια στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Να προσθέσουμε σ' αυτό και τον Θεοδωρικάκο, που κατάργησε τα αντικειμενικά κριτήρια για την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση των δήμων και πήρε τα ΕΣΠΑ στο γραφείο του να τα μοιράζει όπως θέλει.

Για την προστασία της εργασίας δεν έκαναν τίποτα. Αντίθετα, βοήθησαν τους εργοδότες να ξεφορτωθούν εργαζόμενους. Με την αναστολή σύμβασης, με την εκ περιτροπής εργασία, μ' αυτά που προσπαθούν να κάνουν με τις υπερωρίες.

Αφησαν τον κόσμο απλήρωτο και του φάγανε το δώρο του Πάσχα και το επίδομα αδείας.

Μετά τελείωσε το λοκντάουν, κι αφού έδειραν τον κόσμο σε μερικές πλατείες, άνοιξαν τον τουρισμό.

Και τον άνοιξαν όπως - όπως, χωρίς τεστ, χωρίς υγειονομικά πρωτόκολλα, χωρίς ελέγχους. Μόνος κανόνας ήταν οι απαιτήσεις των τουρ οπερέιτορ και των μεγαλοξενοδόχων.

Και, φυσικά, η πανδημία ξέφυγε.

Αφησαν στην τύχη τους τους γέρους στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων. Και τα λεωφορεία και τα πλοία τίγκα στον κόσμο.

Και τώρα ετοιμάζουν το άνοιγμα των σχολείων με τον ίδιο ερασιτεχνικό τρόπο.

Κι αφήνουν 65.000 παιδιά έξω από τους παιδικούς σταθμούς.

Τους τελείωσαν και τα τεστ στο αιματολογικό. Οι ιδιώτες, που είχαν ήδη καβατζώσει το μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας των τεστ, τώρα πανηγυρίζουν.

Τα νοσοκομεία υποφέρουν.

Οπως πανηγυρίζουν κι αυτοί που πούλησαν Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στο Δημόσιο στη διπλή τιμή.

Στην εξωτερική πολιτική είναι χοντρά εκτεθειμένοι για την πατριδεμπορία και την πατριδοκαπηλία που πούλησαν όταν ήταν αντιπολίτευση.

Ολο τους το νομοθετικό έργο είναι εξυπηρέτηση συμφερόντων. Από την κατάργηση της προστασίας στις περιοχές Natura μέχρι τους δασικούς χάρτες.

Δεν υπάρχει ούτε μισή ενέργεια της κυβέρνησης που να προστατεύει το δημόσιο συμφέρον από οτιδήποτε. Την έννοια του δημόσιου συμφέροντος δεν την ξέρουν καν. Ό,τι τους ζητήσουν οι επιχειρηματίες το νομοθετούν.

Εκαναν την τεράστια θεσμική αθλιότητα της Προανακριτικής στην προσπάθεια να γλιτώσουν από την έρευνα για τη Novartis και να ξεφορτωθούν την Τουλουπάκη.

Αφησαν τους χαμηλοσυνταξιούχους έξω από τα αναδρομικά.

Και τώρα, που δέκα χρόνια προσπάθειας να βγούμε από τα Μνημόνια πάνε χαμένα και κινδυνεύουμε να γυρίσουμε στο 2011, βάζουν μπροστά τα μεγάλα πρότζεκτ.

Πρώτον, να δώσουν σε ιδιώτες τις επικουρικές συντάξεις. Τεράστια μπίζνα, τεράστιες μίζες.

Και κόσμος που δεν θα μπορέσει να θεμελιώσει ποτέ συνταξιοδοτικό δικαίωμα.

Τώρα βάζουν μπροστά και την αγορά εξοπλιστικών προγραμμάτων. Για να σώσουν την πατρίδα και να βγάλουν λεφτά για εκατό ζωές.

Θα βγουν κι άλλα το επόμενο διάστημα. Η καύση των απορριμμάτων.

Η απολιγνιτοποίηση της Δυτικής Μακεδονίας. Όπου μια γερμανική εταιρεία έρχεται να στήσει δουλειές με χαριστικά δάνεια, εγγυήσεις του Δημοσίου και μηδενικές εξασφαλίσεις.

Και με δημιουργία Ειδικής Οικονομικής Ζώνης. Με ειδικές συνθήκες στα εργασιακά, τα ασφαλιστικά και τα φορολογικά. Για να δουλεύουν φθηνά οι ιθαγενείς.

Στη Θράκη σπρώχνουν επίσης δημιουργία Ειδικής Οικονομικής Ζώνης. Αυτό το έχει αναλάβει επίσης η Ντόρα. Θα τα ακούσουμε τις επόμενες μέρες.

Αυτή είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Έχουν έρθει να κάνουν δουλειές και ό,τι κάτσει.

Και σ' αυτό θα χρησιμοποιήσουν ως ευκαιρία τη μεγάλη κρίση που έρχεται. Και τη λίστα Πέτσα.

Κερδάμε.

Ο ΣΧΟΛΑΣΤΙΚΟΣ