Κορωνοϊός. Χριστουγεννιάτικο lockdown για τους ανεμβολίαστους

2021-11-16

Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι η στρατηγική της στην πανδημία «αποδίδει» και ετοιμάζει «δύσκολα Χριστούγεννα» για τους ανεμβολίαστους

Εκτός τόπου και χρόνου θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν οι διαρροές από το Μέγαρο Μαξίμου, την ώρα που η πανδημία επελαύνει σαρωτικά αφήνοντας πίσω της δεκάδες νεκρούς την ημέρα. Από την κυβέρνηση αναφέρουν ότι η στρατηγική τους «αποδίδει» ενώ βάζουν ξανά στο στόχαστρο τους ανεμβολίαστους.

ιδικότερα, κυβερνητικές πηγές διαρρέουν ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα καθώς η «η στρατηγική για την πανδημία αποδίδει και άρα δεν αλλάζει». Την ίδια στιγμή σημειώνουν ότι οι περιορισμοί για τους ανεμβολίαστους θα παραμείνουν, με αποτέλεσμα να υπάρχει ένα ιδιότυπο lockdown και τα Χριστούγεννα.

Η κυβέρνηση με αυτόν τον τρόπο συντηρεί την πίεση στους ανεμβολίαστους, τη στιγμή που αφήνουν να κυκλοφορήσουν σενάρια και για ακόμα πιο αυστηρά μέτρα. Όπως έγραφε τη Δευτέρα το avgi.gr, διαρροές από το Μαξίμου αναφέρουν ότι η επιτροπή των λοιμωξιολόγων θα κληθεί κατά την συνεδρίαση της Τετάρτης να τοποθετηθεί πάνω στα εξής μέτρα που η κυβέρνηση θέλει την νομιμοποίησή τους μέσα από την έκφραση της επιστημονικής της θέσης και συγκεκριμένα:

  • Πλήρης αποκλεισμός ανεμβολίαστων από εστίαση και λιανεμπόριο με εξαίρεση της εργασία τους, τα φαρμακεία και τα καταστήματα τροφίμων.
  • Σκέψεις για την είσοδό τους στα καταστήματα τροφίμων με την επίδειξη αρνητικού rapid test