Κορωνοϊός: Ποια μέτρα τίθενται σε ισχύ από τη Δευτέρα 17 Αυγούστου

2020-08-16

Σε ισχύ τίθενται από τα μεσάνυχτα τα νέα έκτακτα μέτρα της κυβέρνησης για την αποτροπή διάδοσης του ιού. Τα μέτρα αυτά έχουν προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις επιχειρηματιών των νησιών και όχι μόνο

Σύμφωνα με αυτά, θα υπάρχει περιορισμός 50 ατόμων στις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις, καθώς και η απαγόρευση λειτουργίας των χώρων εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί.

Το μέτρο για το ωράριο λειτουργίας των κέντρων διασκέδασης και εστιατορίων αφορά και στην Περιφέρεια Αττικής, συμπεριλαμβανομένων των νησιών του Αργοσαρωνικού και των Κυθήρων.

Όσον αφορά στην Πάρο και την Αντίπαρο, αναστέλλεται κάθε είδους εκδήλωση, όπως συνέβη και στην περίπτωση του Πόρου, έως τις 24 Αυγούστου.

Στα δύο νησιά, απαγορεύεται η συγκέντρωση άνω των 9 ατόμων, ενώ στα εστιατόρια θα μπορούν να είναι έως 4 άτομα ανά τραπέζι ή 6 αν πρόκειται για συγγενείς πρώτου βαθμού.

Επίσης καθίσταται υποχρεωτικός ο προληπτικός εργαστηριακός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό σε όλους όσοι επιστρέφουν από άδειες στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και για όσους εργάζονται σε χώρους υψηλού συγχρωτισμού.

Οι περιοχές που τίθενται σε ισχύ τα νέα περιοριστικά μέτρα είναι οι παρακάτω:

- η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και η Περιφέρεια Αττικής,

- οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας και Κέρκυρας και

- οι Δήμοι Μυκόνου, Πάρου, Σαντορίνης, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Αντιπάρου, Ζακύνθου και Κω.