Κυνική παραδοχή Μητσοτάκη: Πλασματική η «καλή» εικόνα που παρουσιάζαμε τον Απρίλιο στα θέματα κορονοϊού! [VIDEO]

2020-09-09

Σε μια παραδοχή που προκαλεί ερωτήματα σχετικά με την επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζει η Ελλάδα, προχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χθες στη Βουλή.

Ο πρωθυπουργός στη δευτερολογία του, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την έξαρση της πανδημίας στη χώρα, δήλωσε πως δεν θα πρέπει να γίνεται σύγκριση της προηγούμενης φάσης της επιδημίας με τη σημερινή, καθώς όπως είπε τους προηγούμενους μήνες κάναμε λιγότερα τεστ και για αυτό παρουσιάζαμε λιγότερα κρούσματα.

Σήμερα, σημείωσε, κάνουμε περισσότερα τεστ και για αυτό καταγράφονται περισσότερα κρούσματα. Άρα, πρόσθεσε, δεν πρέπει να γίνεται σύγκριση του Σεπτέμβρη με τον Μάιο. Παραδέχτηκε δε πως τα κρούσματα στο παρελθόν ασφαλώς και ήταν περισσότερα.

Ωστόσο η εν λόγω παραδοχή, που επιβεβαιώνει πλήρως την πλασματική εικόνα των κρουσμάτων στην αρχή της πανδημίας, θέμα το οποίο είχαμε αναδείξει από την πρώτη στιγμή, ανατρέπει τη θετική εικόνα, που παρουσίαζε η ελληνική κυβέρνηση το προηγούμενο διάστημα , καθώς το κυβερνητικό αφήγμα του «πάμε καλύτερα από άλλες χώρες» βασιζόταν κυρίως στη σύγκριση δεδομένων με χώρες που πραγματοποιούσαν πολλές χιλιάδες περισσότερα τεστ.

Μάλιστα ενισχύοντας αυτή τη στρεβλή εικόνα, σε σχετικές ερωτήσεις, τα κυβερνητικά στελέχη αλλά και ο Σωτήρης Τσιόδρας υποστήριζαν πως δεν χρειάζεται να γίνονται περισσότερα τεστ και πως παρότι αυτά ήταν πολύ λίγα, υπήρχε σωστή καταγραφή και ορθή επιδημιολογική εικόνα.

Με πληροφορίες από το tvxs.gr.

https://www.opoligrafos.gr/health/kyniki-paradochi-mitsotaki-plasmatiki-i-kali-eikona-poy-paroysiazame-ton-aprilio-sta-themata-koronoioy/