Κυρανάκης όπως Σκυλακάκης

2020-09-03

Οι δηλώσεις του Κώστα Κυρανάκη εξακολουθούν να προκαλούν αντιδράσεις, παρά την προσπάθεια από την πλευρά του να δώσει κάποιες...εξηγήσεις.

Η τοποθέτηση του βουλευτή της ΝΔ, που ρίχνει (και) στο ζήτημα της ανεργίας την ευθύνη στις νέες και τους νέους, δεν είναι μια πρωτόγνωρη συνθήκη.

Διότι πριν από τον Κυρανάκη είχαμε τις τοποθετήσεις, στα τέλη Ιουνίου 2015, του σημερινού Υπουργού της κυβέρνησης Μητσοτάκη, Θεόδωρου Σκυλακάκη.

Όταν ο τότε πρόεδρος της νεοφιλελεύθερης Δράσης, δεν δίσταζε εν μέσω κρίσης, μνημονίων, απολύσεων, μειώσεων μισθών και εκτίναξης της ανεργίας να ρίξει την ευθύνη στους εργαζόμενους για τις επιχειρήσεις που χρεοκόπησαν: «Κι όσοι επέλεξαν όχι καλό εργοδότη που έπεσε έξω αλλά λαμόγιο, φέρουν κι αυτοί μέρος της ευθύνης», ανάφερε ο κ. Σκυλακάκης, επιμένοντας μάλιστα κατά τη διάρκεια συζήτησης στο twitter: «Το λαμόγιο που έχει πτωχεύσει εσείς το επιλέξατε ως εργοδότη. Πηγαίνετε λοιπόν στο χρεοκοπημένο κράτος να βρείτε το δίκιο σας».

https://www.omadamnimis.gr/%ce%ba%cf%85%cf%81%ce%b1%ce%bd%ce%ac%ce%ba%ce%b7%cf%82-%cf%8c%cf%80%cf%89%cf%82-%cf%83%ce%ba%cf%85%ce%bb%ce%b1%ce%ba%ce%ac%ce%ba%ce%b7%cf%82/