Κυβέρνηση των fake news: 30 Βρετανοί βρέθηκαν με κορονοϊό μετά από διακοπές στη Ζάκυνθο ενώ ο ΕΟΔΥ ανακοινώνει μονοψήφια νούμερα στο νησί!

2020-08-28

Συνεχίζεται από την κυβέρνηση η παραπληροφόρηση και η απόκρυψη στοιχείων σχετικά με την εξάπλωση της πανδημίας, όπως πλέον αποδεικνύεται και από ρεπορτάζ ξένων ΜΜΕ: δημοσίευμα του Guardian που αναφέρει ότι έως και 30 νεαροί Βρετανοί πιθανώς κόλλησαν κορονοϊό ενώ έκαναν διακοπές στην Ζάκυνθο την ίδια ώρα που οι ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα στο νησί κινούνται σε μονοψήφια επίπεδα.

Σύμφωνα με τον Guardian, από τους 30 τουρίστες τουλάχιστον οι 11, ηλικίας 18-19 ετών, βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό και κάποιοι μάλιστα από αυτούς, μετά την επιστροφή από τις διακοπές τους, διασκέδασαν σε νυχτερινά μαγαζιά του Ντέβον.

Η διευθύντρια του Συμβουλίου Δημόσιας Υγείας στο Πλύμουθ τόνισε ότι είναι σε εξέλιξη η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών των νεαρών για να διευκρινιστεί η διασπορά του ιού στην κοινότητα μεταδίδει ο Guardian.

«Ξέρουμε ότι κάποιοι από τους νεαρούς δεν είχαν συμπτώματα οπότε συνέχισαν κανονικά τη ζωή τους, περιλαμβανομένης και της διασκέδασης σε μπαρ και εστιατόρια του Πλύμουθ, μέχρι που έμαθαν ότι είναι θετικοί. Αυτό σημαίνει ότι κι άλλοι μπορεί να έχουν μολυνθεί» είπε η Ruth Harrell.

«Ενώ οι νέοι συνήθως δεν έχουν συμπτώματα η μεγαλύτερη έγνοια μας είναι τι γίνεται με όσους έχουν ήδη προβλήματα υγείας ή τους μεγαλύτερους σε ηλικία. Είμαστε ακόμα μακριά από ένα lockdown, αλλά αυτό το περιστατικό μας δείχνει πόσο εύκολα μπορεί να αλλάξει η ζωή. Πρέπει όλοι να είμαστε σε εγρήγορση, ανεξάρτητα από την ηλικία μας και να παίρνουμε τα αναγκαία μέτρα προστασίας» πρόσθεσε.

Οι περισσότεροι νέοι που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό είχαν ελάχιστα ή καθόλου συμπτώματα, όπως ερεθισμένο λαιμό, όταν επέστρεψαν από το ελληνικό νησί, για το οποίο προς το παρόν δεν υφίστανται όροι καραντίνας στην Βρετανία.

Η φτηνή προπαγάνδα της κυβέρνησης, για να καλύψει τις ευθύνες της για την έξαρση της πανδημίας, δεν έχει όρια...

Με πληροφορίες από avgi.gr, thefaq.gr

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ https://www.opoligrafos.gr/health/30-vretanoi-vrethikan-me-koronoio-meta-apo-diakopes-sti-zakyntho-eno-o-eody-anakoinonei-monopsifia-noymera-sto-nisi/