Κυβερνητικό αλαλούμ με τις μάσκες και απίστευτο άδειασμα Θεοδωρικάκου στην Κεραμέως για τις δωρεάν μάσκες στα σχολεία!

2020-08-21

Άλλο ένα τραγελαφικό κυβερνητικό στιγμιότυπο για ένα μείζον ζήτημα για τους πολίτες, δηλαδή τη χρήση μάσκας στα σχολεία, εξελίχθηκε μέσα σε 24 ώρες, γεγονός που δείχνει ότι η κυβέρνηση έχει χάσει την μπάλα ή «τον ρυθμό του κόσμου» που θα έλεγε κι ο ποιητής.

Αρχικά λοιπόν η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, αμέσως μετά την ανακοίνωση ότι οι μαθητές θα φοράνε υποχρεωτικά μάσκες στα σχολεία από τις 7 Σεπτεμβρίου που ξεκινά η σχολική χρονιά, δήλωσε ότι οι γονείς θα αγοράζουν τις μάσκες με δικά τους έξοδα. Όπως είπε αποτελούν "μαθητικό υλικό που προμηθεύονται οι ίδιοι" ενώ την ίδια "γραμμή" πέρναγαν στο διαδίκτυο και οι φιλοκυβερνητικοί λογαριασμοί, παρομοιάζοντας μάλιστα τη μάσκα με το σαπούνι ... που προμηθεύεται κανένας μόνος του.

Πριν όμως «αλέκτωρ φωνήσαι», βγήκε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος και ανακοίνωσε σήμερα ότι οι μάσκες θα διανέμονται δωρεάν από τα σχολεία στους μαθητές, μέσω των Δήμων και πως υπάρχει και το σχετικό κονδύλι. Προφανώς υπό τον σάλο και την κατακραυγή που ξεσηκώθηκε αλλά και λόγω της γνωστοποίησης του τι συμβαίνει σε άλλες χώρες της ΕΕ, όπου οι μάσκες στα σχολεία προμηθεύονται από το κράτος, η κυβέρνηση έβαλε την ουρά στα σκέλια και ανακοίνωσε την παροχή της δωρεάν μάσκας στα σχολεία.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Θεοδωρικάκος δήλωσε πως το υπουργείο Εσωτερικών έχει προετοιμάσει σχέδιο να καλυφθούν μέσω της αυτοδιοίκησης με μάσκες όλοι οι μαθητές της χώρας για όσο διάστημα χρειαστεί, διευκρινίζοντας ότι ο πρωθυπουργός έδωσε οδηγία και εντολή στο υπουργείο Εσωτερικών να κάνει ό,τι περνά από το χέρι του. Όπως εξήγησε ο υπουργός Εσωτερικών λίγο αργότερα μέσω tweet, πρόκειται για ειδική έκτακτη επιχορήγηση 5,2 εκατ. ευρώ προς όλους τους δήμους.

Πηγή: https://www.skai.gr/news/greece/theodorikakos-ston-skai-1003-maskes-se-olous-tous-mathites-gia-oso-diastima-xreiastei
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ https://www.opoligrafos.gr/politics/kyvernitiko-alaloym-me-tis-maskes-kai-apisteyto-adeiasma-theodorikakoy-stin-kerameos/