Μ. Χρυσοχοΐδης (13.07.2019): Θετική η εικόνα από Μόρια και Καρά Τεπέ

2020-09-09

Τις θετικές του εντυπώσεις από την οργάνωση και την διαχείριση του προσφυγικού κατέθετε, λίγες μόνο ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του σε Μόρια και Καρά Τεπέ.

Αντιγράφουμε από το ρεπορτάζ του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων της 13ης Ιουλίου 2019: Ο κ. Χρυσοχοΐδης σημείωσε ότι αναχωρεί «με την εντύπωση, τη θετική, που αποκόμισα από την πληρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν και διαχειρίζονται οι υπηρεσίες της χώρας το προσφυγικό πρόβλημα εδώ στο νησί».

Ο νέος -τότε- Υπουργός, ομολογούσε ότι η πραγματικότητα στη Μόρια δεν είχε καμία σχέση με την προεκλογική ρητορική της ΝΔ και του Μητσοτάκη. Αντιθέτως, ο ίδιος δήλωνε επίσης εντυπωσιασμένος «από την υπευθυνότητα, τη σεμνότητα και την πληρότητα με την οποία οι εκφραστές - οι εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας μετέφεραν όλο τους τον προβληματισμό για το κρίσιμο προσφυγικό και μεταναστευτικό πρόβλημα στο νησί».

Πέρασαν 14 μήνες από τη μέρα που η ΝΔ κέρδισε τις εθνικές εκλογές. Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες φτάνουν πλέον τις 13 χιλιάδες, αποτέλεσμα της έλλειψης σχεδίου από την πλευρά της σημερινής κυβέρνησης, ενώ από χθες, βρίσκονται χωρίς στέγη.

Η κυβέρνηση και ο Μητσοτάκης, που θα έλυναν το προσφυγικό/μεταναστευτικό, τελικά καταδίκασαν τοπικές κοινωνίες και πρόσφυγες/μετανάστες στην αθλιότητα.

https://www.omadamnimis.gr/%ce%bc-%cf%87%cf%81%cf%85%cf%83%ce%bf%cf%87%ce%bf%ce%90%ce%b4%ce%b7%cf%82-13-07-2019-%ce%b8%ce%b5%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b7-%ce%b5%ce%b9%ce%ba%cf%8c%ce%bd%ce%b1-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%ce%bc/