“Μαλάκα αράπη του κερατά” και “μαϊμού” αποκαλεί τον Αντετοκούνμπο καθηγητής στο ΕΚΠΑ και υπεύθυνος του υπουργείου Παιδείας!

2020-07-24

Ο Κώστας Καλέμης, ο οποίος σύμφωνα με δημόσια προσβάσιμες πληροφορίες φέρεται να είναι Καθηγητής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου και υπεύθυνος του υπουργείου Παιδείας για θέματα εκπαίδευσης προσφύγων, εξαπέλυσε ρατσιστική επίθεση, μέσω twitter, στον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Αφορμή ήταν η συνέντευξή του Γιάννη Αντετοκούνμπο σε αμερικανικό δίκτυο, όπου, μεταξύ άλλων, επισημαίνει πως υπάρχει πρόβλημα ρατσισμού στην Ελλάδα, με αφορμή όσα βίωσε ο ίδιος και η οικογένειά του.

Ο Καλέμης, χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα σκληρούς ρατσιστικούς και υβριστικούς χαρακτηρισμούς, τον αποκάλεσε μεταξύ άλλων, "μαϊμού" και "μαλάκα αράπη του κερατά".

Να θυμίσουμε ότι ο εν λόγω κύριος, έχει διακριθεί και στο παρελθόν για τις ρατσιστικές του θέσεις. Μια πρόσφατη μελέτη του, μάλιστα, επιγράφεται " Στρατηγικές διαχείρισης κινδύνου από επιδημία μεγάλης κλίμακας: Η έκρηξη της μετανάστευσης και η αντιμετώπιση μεταδοτικών ασθενειών" και επισημαίνει πως η μετανάστευση μπορεί να προκαλέσει έκρηξη μεταδοτικών ασθενειών.

Σύμφωνα με το αναρτημένο βιογραφικό του, ο Κωνσταντίνος Καλέμης είναι καθηγητής στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, στο Τμήμα Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και στέλεχος του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης ενώ στο προφίλ του Linkedin δηλώνει σύμβουλος του υπουργείου Παιδείας στον τομέα της Εκπαίδευσης Προσφύγων.Ο Κ. Καλέμης λίγο μετά τη χυδαία επίθεση που εξαπέλυσε στον διεθνή μπασκετμπολίστα και το σάλο που ξέσπασε, έσπευσε να «κατεβάσει» το προφίλ του στο Twitter.

Ωστόσο αμεση έρευνα, διέταξε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, σχετικά με καταγγελίες περί ρατσιστικού χαρακτηρισμού κατά του Γιάννη Αντετοκούνμπο από τον καθηγητή του ΕΚΠΑ και υπεύθυνο για την εκπαίδευση προσφύγων Κωνσταντίνο Καλέμη .

Αναδημοσίευση απο τον Πολυγραφο με πληροφορίες από το jodi.graphics, tvxs.gr, ethnos.g