Με αυτή την κυβέρνηση, δεν είμαστε ούτε για τα πανηγύρια…

2020-07-13

Ανοικτό το ενδεχόμενο να ανασταλούν άμεσα τα πανηγύρια μέχρι τέλη Ιουλίου, αφήνει η κυβέρνηση μετά το συνωστισμό και την παντελή έλλειψη μέτρων σε όλες σχεδόν τις πανηγυριώτικες εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα.

Μάλιστα με δηλώσεις του ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, ξεκαθάρισε ότι αν στις εκδηλώσεις των πανηγυριών συνεχιστεί το φαινόμενο του συνωστισμού χωρίς να λαμβάνονται μέτρα προστασίας, θα εφαρμοστούν περιοριστικά μέτρα.

Με λίγα λόγια δεν είμαστε ούτε για τα πανηγύρια, με την κυβέρνηση να αποδεικνύεται ανίκανη να εφαρμόσει στην πράξη ένα σχέδιο προστασίας των πολιτών, χωρίς όμως να αναστέλλονται οι δημόσιες εκδηλώσεις.

"Τα ελεγκτικά κλιμάκια είναι κάθε μέρα στον δρόμο", τόνισε ο υφυπουργός και πρόσθεσε ότι εάν διαπιστωθούν αυτές τις ημέρες παραβάσεις, το αμέσως προσεχές διάστημα η κυβέρνηση θα ανακοινώσει περιοριστικά μέτρα. Μάλιστα, υπογράμμισε ότι όπου παρατηρείται συνωστισμός και δεν τηρούνται οι αποστάσεις, με αποτέλεσμα να εξελίσσονται σε εστίες διάδοσης του κορονοϊού, θα επιβάλλονται κυρώσεις.

Κατόπιν της ολοκλήρωσης της σημερινής σύσκεψης με τον πρωθυπουργό, ο Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε νέα μέτρα για τον κορονοϊό, μετά και την αύξηση των κρουσμάτων, αναφέροντας συγκεκριμένα για τα πανηγύρια: "Επειδή η καμπάνα κινδύνου δεν χτυπάει μόνο για τις αφίξεις από το εξωτερικό, αλλά και για τα φαινόμενα χαλάρωσης στο εσωτερικό, ζητήθηκε από την Επιτροπή των Λοιμοξιολόγων να εξεταστεί, στη σημερινή της συνεδρίαση, η άμεση απαγόρευση των πανηγυριών και λοιπών μαζικών εκδηλώσεων μέχρι, τουλάχιστον, τέλος Ιουλίου."

Ωστόσο παρά τις προειδοποιήσεις όμως, στα πανηγύρια εξακολουθεί και συμβαίνει το αδιαχώρητο χωρίς μέτρα προστασίας. Τρανό παράδειγμα είναι το πρώτο μεγάλο πανηγύρι της Εύβοιας, που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο, στο χωριό Καθενοί, στο οποίο συμμετείχαν περισσότερα από 2000 άτομα. Οι διοργανωτές της εκδήλωσης, όπως τόνισαν στο eviathema.gr, μπορεί να εξασφάλισαν όλες τις απαραίτητες άδειες για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης ενώ στον χώρο υπήρχε και δικηγόρος εκ μέρους της ομάδας των Καθενών, για παν ενδεχόμενο, αλλά παρατηρήθηκε συνωστισμός. Στο σημείο λίγο πριν αρχίσει το γλέντι κατέφθασε μεικτό κλιμάκιο της αστυνομίας για τους ελέγχους αλλά αυτό, όπως φάνηκε στη συνέχεια, δεν πτόησε κανέναν....  

Αναδημοσίευση απο Πολύγραφο