Με μάσκες, γάντια και σε απόσταση οι συγκεντρώσεις για την εργατική Πρωτομαγιά (Photos - Video)

2020-05-01

Ξεκίνησαν οι συγκεντρώσεις για τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς, μίας Πρωτομαγιάς που διαφέρει από τις άλλες.

Την αρχή έκαναν μέλη του ΠΑΜΕ που συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, κρατώντας τις απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας και τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας φορώντας μάσκες και γάντια ενώ το σύνθημα της συγκέντρωσης ήταν «τα καλυμμένα στόματα έχουν φωνή».

Συνολικά σήμερα στην Αθήνα έχουν προγραμματιστεί 17 συγκεντρώσεις. Στις 11:00 συνδικάτα του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα έκαναν διαμαρτυρίας έξω από το υπ. Εργασίας και πορεία προς το Σύνταγμα.

Την ίδια ώρα ήταν προγραμματισμένη μοτοπορεία διανομέων, αλλά και το κάλεσμα του αντιεξουστιατικού χώρου, στα Χαυτεία στην οδό Σταδίου.

«Αυτή την Εργατική Πρωτομαγιά του 2020 τη γιορτάζουμε μέσα στις ειδικές δύσκολες συνθήκες της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά με το βλέμμα όλων μας στραμμένο στην επόμενη μέρα, κατά την οποία θα έρχεται στην επικαιρότητα όλο και πιο επιτακτικά το βασικό δίλημμα, το βασικό ερώτημα που χρειάζεται απάντηση: «Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα;», ανέφερε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σε δήλωσή του, με αφορμή τις συμβολικές συγκεντρώσεις των σωματείων για την Εργατική Πρωτομαγιά.

«Εμείς απαντάμε Σοσιαλισμός» υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας και προσέθεσε: «Χρειάζεται μια νέα κοινωνία δίκαιη, με την εργατική τάξη, τον λαό πραγματικά στην εξουσία. Για να προστατεύει την υγεία του λαού, για να υπάρχει ευημερία στον ελληνικό λαό. Καλή δύναμη! Καλό κουράγιο σε όλους και όλες. Χρόνια πολλά!».

Πηγή Documento