Με μήνυση απαντούν στην κυβέρνηση οι επαγγελματίες Πάρου – Αντίπαρου, για την απόκρυψη των κρουσμάτων και τις οικονομικές επιπτώσεις!

2020-08-21

Στην αντεπίθεση αποφάσισαν να περάσουν επαγγελματίες από την Πάρο και την Αντίπαρο, μετά τις εξελίξεις με τα τοπικά lockdown στα νησιά, λόγω έξαρσης κρουσμάτων κορονοϊού και τις επακόλουθες συνέπειες στην υγεία και την οικονομία των κατοίκων. Αποφάσισαν να καταθέσουν μήνυση κατά παντός υπεύθυνου, καταγγέλλοντας μάλιστα απόκρυψη κρουσμάτων αλλά και απουσία ενημέρωσης και λήψη έκτακτων μέτρων.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα της τοπικής ιστοσελίδας parosnews.net, οι νησιώτες επαγγελματίες τονίζουν: «μετά τις τελευταίες τραγικές εξελίξεις για τη ζωή μας στην Πάρο και την Αντίπαρο, όπου με βάση πλήθος δημοσιευμάτων αποκαλύφθηκε : ότι αποκρύπτονταν τα κρούσματα κορονοϊού, που εντοπίζονταν, ότι δεν υπήρχε καμία ενημέρωσή μας για την πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα αύξησή τους, ότι δεν ελήφθη κανένα έκτακτο μέτρο προς προειδοποίηση και αποτροπή της εξάπλωσης της ασθένειας, αποφασίσαμε να στραφούμε δικαστικά σε βάρος όλων των υπευθύνων για την ως άνω κατάσταση και την και γι' αυτό δώσαμε εντολή στον πληρεξούσιο δικηγόρο μας, Ευάγγελο Γεωργακόπουλο, να προβεί στην υποβολή...

Έγκλησης - Μήνυσης κατά παντός υπευθύνου :

α) για την τέλεση των εγκληματικών πράξεων της έκθεσης (306 ΠΚ)

β) της παρεμπόδισης αποτροπής κοινού κινδύνου(288ΠΚ) εξαιτίας της παράλειψης λήψης αναγκαίας ενέργειας για αποτροπή και καταστολή κοινού κινδύνου και

γ) της παραβίασης μέτρων για την πρόληψη ασθενειών (285 ΠΚ).

Την μήνυση την υπογράφουν 25 επαγγελματίες.

Η Πάρος και η Αντίπαρος, οι μόνιμοι κάτοικοι και οι επισκέπτες μας, καλούμαστε να πληρώσουμε ένα τεράστιο κόστος και στην υγεία μας και στην οικονομία μας.

Ένα κόστος που θα ήταν ασύγκριτα μικρότερο εάν μας είχαν προειδοποιήσει έγκαιρα, εάν δεν είχαν συγκαλύψει την αλήθεια για το τι συνέβαινε στα νησιά μας εδώ και τόσες εβδομάδες.

Σημ: Τα ονόματα που υπογράφουν την μήνυση (μας έχουν σταλεί ) δεν δημοσιεύονται από το για αποφυγή τυχόν στοχοποίησης τους.

Πηγές: thefaq.gr, parosnews.net

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ https://www.opoligrafos.gr/society/me-minysi-apantoyn-stin-kyvernisi-oi-epaggelmaties-paroy-antiparoy-gia-tin-apokrypsi-ton-kroysmaton/