Μετά το ρεκόρ των 203 κρουσμάτων κορονοϊού, ο Κικίλιας προαναγγέλλει νέα, αυστηρότερα μέτρα!

2020-08-10

Ολοταχώς για νέα αυστηρότερα μέτρα, προκειμένου να περιοριστεί η μετάδοση του κορονοϊού στη χώρα, φαίνεται ότι οδεύει η κυβέρνηση, καθώς τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα έδειξαν ότι ο ιός στη χώρα μας είναι... εκτός ελέγχου.

Τα 203 νέα κρούσματα που καταγράφηκαν την Κυριακή (09/08) στην Ελλάδα επιβεβαιώνουν το γεγονός ότι ο εφιάλτης του κορονοϊού όχι μόνο δεν έχει περάσει αλλά ετοιμάζεται να σαρώσει και πάλι τη χώρα.

Στην τακτική τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 11.00 σήμερα ελήφθησαν σημαντικές αποφάσεις.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια μετά το πέρας της τηλεδιάσκεψης:

«Δυστυχώς, η μετάδοση του ιού, παρουσιάζει επικίνδυνα αυξητικές τάσεις. Κάνω για μια ακόμα φορά, έκκληση, στη νεολαία και στους πολίτες που δεν τηρούν τα βασικά μέτρα ατομικής προστασίας, μάσκες, κανόνες υγιεινής, αποστάσεις ασφαλείας, να αναλογιστούν τις ευθύνες τους, απέναντι στις ευπαθείς ομάδες, στους υπόλοιπους συμπολίτες μας και στη χώρα. Θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις μέτρων από την Προεδρία της Κυβέρνησης».

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των μέτρων που εξετάζονται είναι η εφαρμογή ωαρίου για τα μπαρ και τοπικά lockdown σε περιοχές που καταγράφεται μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων.

Με πληροφορίες από το Newsbomb.gr.

Αναδημοσίευση απο τον Πολύγραφο.