Μίνα Γκάγκα / Μην κάνετε pcr test – Μείνετε σπίτι με τα φθηνά rapid για να μην ταλαιπωρείστε

2021-12-30

«Δεν χρειάζεται pcr μετά από ένα θετικό rapid» ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας - Επικίνδυνες αλχημείες καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αντί να βάλει τέλος στις εικόνες ντροπής όπου εκατοντάδες άνθρωποι στοιβάζονται σε ατελείωτες ουρές για ένα τεστ, συνταγογραφώντας δωρεάν pcr test, καλεί τον κόσμο να μείνει στο σπίτι για να μην «ταλαιπωρείται». Μάλιστα η Μίνα Γκάγκα ζήτησε από τους πολίτες να μην κάνουν pcr test ακόμα και αν έχουν βγει θετικοί.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας ανέφερε αυτολεξεί: «Δεν χρειάζεται pcr μετά από ένα θετικό rapid. Επειδή υπάρχουν πάρα πολλά κρούσματα και πολύ μεγάλη ταλαιπωρία και κόσμος, είναι καλύτερα με το rapid test να μείνουμε σπίτι και να μην πάμε για pcr. Είναι σημαντικό να είμαστε καλύτερα στο σπίτι». 

Η Μίνα Γκάγκα στη συνέχεια κάλεσε και τις οικογένειες να αποφύγουν τα αξιόπιστα μοριακά τεστ. «Δεν χρειάζεται συχνά pcr test, δεν υπάρχει κανένας λόγος να πάνε οικογένειες. Κάνουμε rapid test που είναι φθηνό. Αν είναι θετικό το δεχόμαστε, αν είναι αρνητικό επίσης το δεχόμαστε. Αν έχουμε πολύ έντονα συμπτώματα να πάει κάποιος».

Την ίδια στιγμή προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για το «τσουχτερό» κόστος των pcr test, ισχυριζόμενη ότι στη χώρα μας η τιμή είναι ιδιαίτερα χαμηλή. «Η Ελλάδα είναι από τις φθηνότερες χώρες στον κόσμο. Αν συγκρίνετε με τη Γαλλία, το Βέλγιο ή την Αγγλία, είναι πολύ πολύ χαμηλότερη η τιμή». Βέβαια παρέλειψε να κάνει σύγκριση με τους αντίστοιχους μισθούς των υπόλοιπων χωρών, που πολλές φορές είναι υπερδιπλάδιοι από αυτοί της Ελλάδας.

Νάσος Ηλιόπουλος: Ανησυχητική απώλεια ελέγχου της κατάστασης

Την αντίδραση του Νάσου Ηλιόπουλου προκάλεσαν οι δηλώσεις της Μίνας Γκάγκα, με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ να κάνει λόγο για επικίνδυνες αλχημείες.

«Πολίτες να περιμένουν ώρες για ένα μοριακό τεστ και πλιάτσικο από την απουσία δωρεάν πρόσβασης σε αυτά. Αυτή είναι η ντροπιαστική εικόνα των ημερών.

Η κυβέρνηση μπροστά στο αδιέξοδο που δημιούργησε καταφεύγει τώρα σε επικίνδυνες αλχημείες. Η προτροπή της κυρίας Γκάγκα στους πολίτες να μην κάνουν pcr τεστ φανερώνει ανησυχητική απώλεια ελέγχου της κατάστασης. Η ίδια η κυβέρνηση έχει ορίσει ότι πιστοποιητικό νόσησης εκδίδεται μόνο με pcr.

Η λύση είναι μια: άμεση οργάνωση δημόσιου και δωρεάν συστήματος ιχνηλάτησης της πανδημίας» τονίζει ο Νάσος Ηλιόπουλος.