Μητσοτάκης ο αλαζόνας: “Πέσαμε θύματα της επιτυχίας μας στον τουρισμό!” [VIDEO]

2020-09-14

"Εκτέλεσε" την αλήθεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας σε ερώτηση για το άνοιγμα του τουρισμού στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου στη Θεσσαλονίκη, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι "ανοίξαμε μετρημένα και με περισσότερο επαγγελματισμό από ότι άνοιξαν όλες οι ανταγωνιστικές μας χώρες" αλλά "πέσαμε λίγο θύματα της επιτυχίας μας και υπήρξε μία χαλάρωση" για αυτό και φτάσαμε να μετράμε σχεδόν καθημερινά επί ένα μήνα πάνω από 200 νέα κρούσματα την ημέρα από κει που τον Ιούνιο ανακοινώνονταν 10 και έχουμε φτάσει πάλι οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ από κορονοϊό να είναι πάνω από 50...

Συγκεκριμένα, είπε ότι το άνοιγμα του τουρισμού στη χώρα μας έγινε "μετρημένα, με μεγάλη υποστήριξη από τεστ και με περισσότερο επαγγελματισμό από ότι άνοιξαν στον τουρισμό όλες οι ανταγωνιστικές μας χώρες", συγκρίνοντας κατά την προσφιλή του συνήθεια, την κατάσταση στην Ελλάδα με χώρες του εξωτερικού,υποστηρίζοντας ότι είναι σε πολύ χειρότερη μοιρα από την Ελλάδα όλες, "το επαναλαμβάνω όλες" τις ανταγωνιστικές μας χώρες όπως η Κροατία, η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία.

"Δείξαμε επαγγελματισμό και φροντίδα στο άνοιγμα του τουρισμού που απέδειξε σε όλους και στους επισκέπτες μας ότι το κράτος λειτουργεί. Διάβασα πάρα πολλά θετικά άρθα από επισκέπτες που είπαν ότι ήρθαν στην Ελλάδα και αισθάνθηκαν πιο ασφαλείς από ό, τι στη χώρα τους, γιατί είδαν τα τεστ, είδαν τις διαδικασίες, είδαν τον άψογο επαγγελματισμό στον κλάδο του τουρισμού όπου όλοι οι υπάλληλοι παντού φορούσαν μάσκα με θρησκευτική ευλάβεια" πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Εκεί που το απογείωσε όμως ο πρωθυπουργός ήταν όταν, αφού δικαιολόγησε το άνοιγμα του τουρισμού γιατί "δεν είχαμε την πολυτέλεια να πετάξουμε ούτε τα 5-4 δις από την κουτσουρεμένη τουριστική περίοδο" είπε ότι "σίγουρα υπήρχε μία εικόνα ικανοποίησης και πέσαμε λίγο θύματα της επιτυχίας μας, μια εικόνα συνολικής χαλάρωσης και νομίζω ότι για αυτό όλοι μπορούμε να κάνουμε την αυτοκριτική μας. Πήραμε γρήγορα μέτρα όμως από τις αρχές Αυγούστου και τα μέτρα δουλεύουν. Εκεί που επιβάλλονται τοπικά περιοριστικά μέτρα τα μέτρα δουλεύουν, μειώθηκαν τα κρούσματα, άρα ξέρουμε ότι αυτή η πολιτική δουλεύει. Και ξέρουμε και τα όριά μας, ξέρουμε ότι δεν μπορούμε να πάμε σε δεύτερο lockdown".

"Θύματα της επιτυχίας μας" πέσαμε λοιπόν, αλλά μην φοβάστε,έχουμε το "εθνικό μας εμβόλιο", το φιλότιμο, όπως έχει πει παλαιότερα ο πρωθυπουργός και τώρα με το άνοιγμα των σχολείων με τα 25+ παιδιά στις τάξεις και τα παγουρίνα θα στρώσει η κατάσταση...

Με πληροφορίες από thefaq.gr.

https://www.opoligrafos.gr/politics/mitsotakis-o-alazonas/