Ν. Παππάς-Χρ. Γιαννούλης: «Τρεις ημέρες “πεσμένο” το μηχανογραφικό του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Ουρές πολιτών, καμία εξυπηρέτηση για μεταβιβάσεις οχημάτων και εκδόσεις διπλωμάτων» 

2020-10-03

Για άλλη μία φορά, δεύτερη μέσα σε δύο μήνες, «έπεσε» το κεντρικό πληροφοριακό σύστημα καταχωρήσεων (G-link) του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Εδώ και τρεις ημέρες έχουν σταματήσει οι διαδικασίες για μεταβιβάσεις αυτοκινήτων, ανανεώσεις και αντικαταστάσεις διπλωμάτων, έκδοση αδειών κυκλοφορίας κ.ά., με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των πολιτών αλλά και των επαγγελματιών του κλάδου.

Η βλάβη στο μηχανογραφικό σύστημα ανέδειξε την επιτακτική ανάγκη σοβαρού και ολοκληρωμένου εκσυγχρονισμού του συστήματος, με στόχο την ομαλή και χωρίς καθυστερήσεις εξυπηρέτηση των πολιτών.

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, εκτός από επικοινωνιακές πρόσκαιρες τυμπανοκρουσίες περί «ψηφιοποίησης σε χρόνους ρεκόρ», οφείλει να ολοκληρώσει άμεσα τις απαραίτητες διαδικασίες, όπως είχαν εκκινήσει από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να επιλυθεί οριστικά το πρόβλημα.

Αλλιώς θα μοιράζουν απλά «δουλειές», οι οποίες στην πράξη θα «πέφτουν» και θα τις πληρώνουν οι πολίτες διπλά.

Περιοχή συνημμένων