Ν. Παππάς-Χρ. Γιαννούλης: «Καλωσορίζουμε τη Ν.Δ. στην πραγματικότητα της ενίσχυσης των Μέσων Μεταφοράς, ζητούμε μόνιμες λύσεις και δημόσιο χαρακτήρα στις αστικές συγκοινωνίες»

2020-09-25

Κοινή δήλωση του τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Ν. Παππά, και του αναπληρωτή τομεάρχη Χρ. Γιαννούλη, για τις ανακοινώσεις Πέτσα για τις αστικές συγκοινωνίες


Με ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη, οι αστικές συγκοινωνίες Αθήνας και Θεσσαλονίκης έχουν μετατραπεί σε «ωρολογιακές βόμβες» ως προς την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Τα φαινόμενα συνωστισμού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι καθημερινά, με τους πολίτες να αγανακτούν δικαίως, ειδικά όταν γίνεται λόγος περί «ατομικής ευθύνης» από πλευράς στελεχών της Ν.Δ.

Από την αρχή του καλοκαιριού έχουμε ζητήσει περισσότερα λεωφορεία στους δρόμους, πύκνωση δρομολογίων των ΜΜΜ και λήψη κάθε άλλου αναγκαίου μέτρου.

Μετά από τρεις μήνες, η ΝΔ υιοθετεί μέρος των προτάσεών μας.

Στο «και πέντε» ανακοίνωσε τη χρήση τουριστικών λεωφορείων, που παραμένουν σε ακινησία λόγω έλλειψης τουριστών, καθώς και την πύκνωση των δρομολογίων,

Η λύση αυτή, βεβαίως, δεν μπορεί παρά να είναι λύση έκτακτης ανάγκης μέχρι την προμήθεια νέων οχημάτων, καθώς τα τουριστικά λεωφορείων είναι εκτός προδιαγραφών αστικών συγκοινωνιών.

Και φυσικά, αυτή η επιλογή δεν μπορεί να αποτελέσει «κερκόπορτα» για την ιδιωτικοποίηση του έργου των δημόσιων αστικών συγκοινωνιών.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη οφείλει άμεσα:

Ένα χρόνο τώρα, οι αστικές συγκοινωνίες βρίσκονται σε κατάρρευση.

Οι κύριοι Μητσοτάκης και Καραμανλής έχουν πλήρη ευθύνη για όσα βιώνουν καθημερινά στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς οι πολίτες εν μέσω πανδημίας.