Ν. Παππάς: Η Ν.Δ. εκμεταλλεύεται την πανδημία για να επιβάλει μνημονιακά μέτρα μέσω της έκθεσης Πισσαρίδη

2020-07-31

«Η Ν.Δ. βλέπει την πανδημία και το lockdown της οικονομίας ως χρυσή ευκαιρία για να περάσει μνημονιακές πολιτικές και μέτρα, τα οποία εμείς αποσοβήσαμε. Η σχεδιασμένη αδράνεια Μητσοτάκη και η στρατηγική της "ανοσίας της αγέλης" υπηρετούν αυτόν ακριβώς τον στόχο», ανέφερε ο τομεάρχης Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Νότιου Τομέα Β' Αθηνών, Νίκος Παππάς

Για να συμπληρώσει μιλώντας Στο Κόκκινο Κρήτης ότι «αυτές οι οδυνηρές -για την κοινωνία και την οικονομία- πολιτικές κρύβονται στον σκληρό πυρήνα της έκθεσης Πισσαρίδη».

Συνέδεσε, μάλιστα, την πρόβλεψη της εν λόγω έκθεσης για ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης με την απόφαση Μητσοτάκη να καταβληθούν στους συνταξιούχους τα αναδρομικά μόνο των κύριων συντάξεων, «κουρεύοντας» έτσι κατά 60% τα χρήματα που ορίζει η απόφαση του ΣτΕ.

«Υπάρχει "παράθυρο ευκαιρίας" για την καταβολή ολόκληρου του ποσού στους συνταξιούχους, με δεδομένο ότι δεν υφίστανται δημοσιονομικοί περιορισμοί και υπάρχουν τα ταμειακά διαθέσιμα. Η ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού, όπου εφαρμόστηκε έφερε μεγάλες απώλειες για τους συνταξιούχους και τεράστια κέρδη για όσους κλήθηκαν να διαχειριστούν κοινές αποταμιεύσεις», επεσήμανε.

Σε σχέση με την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, υπογράμμισε πως «η τροπολογία μας για την α' κατοικία δεν έγινε αποδεκτή. Μετά την ύφεση, την οποία αφήνουν σκοπίμως να εξελιχθεί, θα φέρουν ένα πτωχευτικό δίκαιο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα και τις προτεραιότητες των πιστωτών. Για να ολοκληρωθεί αυτό που ευγενικά λένε "μεγάλο κύμα εξαγορών και συγχωνεύσεων", αλλά επί της ουσίας σημαίνει κλείσιμο και εξαγορά μεγάλου μέρους της ελληνικής επιχειρηματικότητας».

Τέλος, έκανε λόγο για μια ωραιοποιημένη εικόνα από μέρους της κυβέρνησης, η οποία πολύ σύντομα «θα καταρρεύσει στα μάτια του κόσμου όσα εκατομμύρια και αν βγουν από το καπέλο του κ. Πέτσα», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ενώ μίλησε και για το χρέος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία και των στελεχών του «να συσπειρώσουμε όλο τον προοδευτικό κόσμο, από την Αριστερά μέχρι και τους προοδευτικούς πολίτες του κέντρου, για να φέρουμε τη μεγάλη και απολύτως αναγκαία πολιτική αλλαγή».

Αναδημοσίευση απο την Αυγή.