Ν. Σαντορινιός: Στη δημοσιότητα οι προκηρύξεις για την πώληση των περιφερειακών Λιμανιών. Η Κυβέρνηση αποψιλώνει τη δημόσια περιουσία

2020-07-17

Δήλωση του τομεάρχη Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Ενώ η χώρα έχει βγει από τα Μνημόνια από το 2018 και μια ελληνική Κυβέρνηση θα έπρεπε να επενδύει στην ανάπτυξη, μέσω πολιτικών που θα αναδεικνύουν και θα ενισχύουν τη δημόσια περιουσία, η ΝΔ αποφασίζει να ξεπουλήσει τα λιμάνια της χώρας κάνοντας την αρχή από τον Οργανισμό Λιμένα Αλεξανδρούπολης και Ηγουμενίτσας. Έτσι, χωρίς καν να είναι απαίτηση των θεσμών και την ώρα που βιώνουμε μια πρωτοφανή κρίση με μεγάλες επιπτώσεις στην ανάπτυξη και στην κοινωνία, οι Υπουργοί Οικονομικών και Ναυτιλίας, περιχαρείς, ανακοινώνουν τη δημοσίευση της σχετικής πρόσκλησης για πώληση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών περιφερειακών Λιμανιών της χώρας.

Οι νεοφιλελεύθερες εμμονές τους είναι πλέον εξαιρετικά επικίνδυνες για την Οικονομία. Αποψιλώνουν κάθε τι δημόσιο αφήνοντας χάος και καμένη γη πίσω τους. Οι εμπνευστές του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, να είναι σίγουροι ότι θα βρουν τις τοπικές κοινωνίες, εμπόδιο στα σχέδιά τους.

Γρ. Τυπου ΣΥΡΙΖΑ