ΝΔ – ΚΙΝΑΛ κατά της Τουλουπάκη: Η κυβέρνηση ενοποιεί τις εισαγγελίες Διαφθοράς και Οικονομικού εγκλήματος και το ΚΙΝΑΛ ζήτησε να τεθεί σε αργία…

2020-09-09

Στην επόμενη φάση για την πλήρη αποκαθήλωση και απομόνωση της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, που χειρίστηκε το σκάνδαλο της Novartis, προχωρά η κυβέρνηση, έχοντας πάντα αρωγό και συνοδοιπόρο το ΚΙΝΑΛ, που ζητά η Ε. Τουλουπάκη άμεσα να τεθεί σε αργία...

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το αρμόδιο υπουργείο με νέες διατάξεις προχωρά στη συγχώνευση της Εισαγγελίας Διαφθοράς, στην οποία είναι επικεφαλής η Ελ.Τουλουπάκη, και της Εισαγγελίας Οικονομικού Εγκλήματος. Η σχετική νομοθετική ρύθμιση φέρεται να είναι στο στάδιο επεξεργασίας. Μάλιστα, για το ενδεχόμενο της συγχώνευσης φέρεται να υπάρχει εισήγηση της Διαρκούς Επιστημονικής Επιτροπής για την παρακολούθηση των αποτελεσμάτων του νέου Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Η συγκεκριμένη επιτροπή που λειτουργεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης αποδέχθηκε ομόφωνα, κατά πληροφορίες, σχετική πρόταση στην τελευταία συνεδρίαση της.

Σε περίπτωση επιβεβαιωθεί και πρακτικά αυτή η διαδικασία της συγχώνευσης, η κα Τουλουπάκη φέρεται να μένει χωρίς αντικείμενο!

Το «κεφάλι» της Τουλουπάκη ζήτησε το ΚΙΝΑΛ

Στο μεταξύ ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκαλεί πάντως το γεγονός ότι οι παραπάνω διαρροές έρχονται μια ημέρα μετά από την κατάθεση ερώτησης πέντε βουλευτών του ΚΙΝΑΛ προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρα, με την οποία, ούτε λίγο, ούτε πολύ, ζητούν το «κεφάλι» της Εισαγγελέας Διαφθοράς.

Στην ερώτηση τους οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ ρωτούς για τους λόγους που παραμένει στη θέση της η Εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη παρά την άσκηση δίωξης για το κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας, κατέθεσαν πέντε βουλευτές του ΚΙΝΑΛ.

«Ενάμιση μήνα μετά την άσκηση δίωξης σε βάρος της Εισαγγελέως Διαφθοράς για το κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας και σειρά πλημμελημάτων, δεν έχετε ακόμη υποβάλει στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο το ερώτημα της θέσης της σε αργία, όπως ο Νόμος ορίζει (άρθρο 57 Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών», αναφέρουν οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής Νάντια Γιαννακοπούλου, Βασίλης Κεγκέρογλου, Ευαγγελία Λιακούλη, Γιώργος Μουλκιώτης και Δημήτρης Μπιάγκης, απευθυνόμενοι στον υπουργό Δικαιοσύνης.

Οι βουλευτές καλούν τον Κώστα Τσιάρα να ενημερώσει τη Βουλή για ποιο λόγο και με ποιο σκεπτικό αρνείται έως σήμερα να υποβάλει το κατά τον νόμο ερώτημα για θέση σε αργία της Εισαγγελέως Διαφθοράς, προστατεύοντας, όπως αναφέρουν, ουσιαστικά διωκόμενο για κακούργημα εισαγγελικό λειτουργό. Επίσης καλούν τον υπουργό Δικαιοσύνης να αιτιολογήσει αυτήν την παράλειψη, με δεδομένο το γεγονός ότι πριν από λίγες εβδομάδες η Βουλή αποφάσισε τόσο την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλου όσο και την αποστολή στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές των στοιχείων που προέκυψαν κατά της Εισαγγελέως Διαφθοράς.

https://www.opoligrafos.gr/politics/nd-kinal-kata-toyloypaki/