Νέο σποτ δημοσίευσε ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη φορά με αφορμή το νομοσχέδιο της κυβέρνησης όσον αφορά τις διαδηλώσεις. Αναδρομή στα κινήματα. Κλείνει με τη φράση «Ελλάδα 2020: Νόμος για την απαγόρευση των διαδηλώσεων. Δεν θα περάσει».

2020-07-09

Νέο σπoτ του ΣΥΡΙΖΑ με τίτλο «Η ιστορία των διαδηλώσεων, είναι η ιστορία του κόσμου», έχει ως σκοπό να απαντήσει στο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για τις διαδηλώσεις. Περιέχει βίντεο και φωτογραφίες από διαδηλώσεις που διεξήχθησαν τόσο στη χώρα μας όσο και το εξωτερικό υπό το άκουσμα του «Bella Ciao».

Συγκεκριμένα, το βίντεο ξεκινά με τις διαδηλώσεις της Πρωτομαγιάς του Σικάγο το 1886 που θεωρείται ότι καθιέρωσε την 8ωρη εργασία. Κατόπιν περνά στις διαδηλώσεις της Πρωτομαγιάς του 1936 στη Θεσσαλονίκη, τα Δεκεμβριανά του 1944, ενώ παρουσιάζεται φωτογραφικό υλικό από τις διαδηλώσεις της νεολαίας Λαμπράκη τη δεκαετία του 1960.

Από τον γαλλικό Μάη του 1968, επιστρέφουμε στην Ελλάδα με την εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973 και τις διαδηλώσεις της μεταπολίτευσης. Το χρονικό φτάνει μέχρι τα τελευταία χρόνια, με εικόνες από διαδηλώσεις των «Αγανακτισμένων» το 2011, των Κίτρινων Γιλέκων στη Γαλλία καθώς και τις πρόσφατες διαδηλώσεις στις ΗΠΑ έπειτα από τη δολοφονία του αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ.

Φτάνουμε έτσι στην Ελλάδα του σήμερα με το σποτ να τελειώνει ως εξής:

«Ελλάδα 2020: Νόμος για την απαγόρευση των διαδηλώσεων. Δεν θα περάσει»
Αναδημοσίευση https://sputniknews.gr/