Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Ν.ΠΕΛΛAΣ - Ρατσιστικές αντιδράσεις και βανδαλισμοί στην μεταφορά προσφύγων που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες σε ξενοδοχεία της Παναγίτσας και της Άρνισσας.

2020-05-08

Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και το Υπουργείο Προσφύγων και Μεταναστών, προσπάθησε προχθές με δύο λεωφορεία να μεταφέρει 57 πρόσφυγες και μετανάστες από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και να τους εγκαταστήσει για 3-4 μήνες σε μισθωμένα ξενοδοχεία στην Παναγίτσα Έδεσσας και στην Άρνισσα. Η προσπάθεια αποβιβασμού από τα λεωφορεία και εγκατάστασης των προσφύγων (ως επί το πλείστον γυναικών και παιδιών), στα ξενοδοχεία, απέβη άκαρπη. Με οδοφράγματα, φωτιές και ένταση στήθηκε προχθές Δευτέρα 4 Μαϊου, στην Παναγίτσα και στην Άρνισσα του Δήμου Έδεσσας ένα σκηνικό ξενοφοβίας και ρατσιστικών αντιδράσεων από μερίδα κατοίκων αλλά και μεταφερόμενων ακροδεξιών. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα λεωφορεία που μετέφεραν τους πρόσφυγες, συνόδευαν η αστυνομία και με την παρουσία του Δημάρχου Έδεσσας.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Πέλλας του «ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ», καταδικάζει απερίφραστα τις ρατσιστικές αντιδράσεις και τους βανδαλισμούς, και απαιτεί να οδηγηθούν οι υποκινητές στην δικαιοσύνη. Καταδικάζουμε επίσης το γεγονός ότι η μεταφορά έγινε χωρίς πρότερη ενημέρωση του δήμου και της τοπικής κοινωνίας από την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σε αντίθεση με τον τρόπο που ο ΣΥΡΙΖΑ διαχειρίστηκε την κατάσταση αυτή στο παρελθόν. Να θυμίσουμε ότι η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε προκαλέσει συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο Έδεσσας (με την παρουσία Βουλευτή), για την υπόδειξη από τον Δήμο χώρου για τη μεταφορά προσφύγων.

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ Ν.ΠΕΛΛAΣ

Υπήρχε πάντοτε ενημέρωση του δήμου για μεταφορές προσφύγων στα ξενοδοχεία του ανεμοδρομίου Παναγίτσας, της Κερασιάς και του Ν. Αγ. Αθανασίου. Και η μεταφορά γινόταν χωρίς προβλήματα και χωρίς αντιδράσεις. Είναι προφανές ότι η ΝΔ τα έχει κάνει μπάχαλο στο προσφυγικό!Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέκρυψε, όπως έκανε και προεκλογικά, τη συνθετότητα του προσφυγικού προβλήµατος και τη σύνδεσή του µε παράγοντες που δεν είναι εγχώριοι. Επέλεξε απλοϊκά και έπειτα από κρυφές δηµοσκοπήσεις να καταδείξει τους πρόσφυγες και τους µετανάστες ως εχθρούς και εισβολείς σε διατεταγµένο σχέδιο. Απευθύνθηκε έτσι στα δεξιά αντανακλαστικά και µπροστά στις κάµερες (επαν)ίδρυσε φαιά τάγµατα εφόδου που είναι έτοιµα να επιβάλουν την τάξη όπως την εννοούν. Ο Μητσοτάκης προχώρησε πέρα από τη σύνδεση και την ιδεολογική συγγένεια του Σαµαρά µε τους φασίστες της «δεξιάς πολυκατοικίας» και απενοχοποίησε πιστολέρο, παρακρατικούς και παραβατικούς τύπους τους οποίους ονόµασε πατριώτες που αποτρέπουν την εισβολή. Τώρα πληρώνουν αυτά που έκαναν 4,5 χρόνια «καταγγέλλοντας» την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι «φέρνει πρόσφυγες και μετανάστες». Έλεγαν ότι οι πρόσφυγες και μετανάστες είναι κίνδυνος για την δημόσια υγεία, την ασφάλεια κλπ. Από τα αποτελέσματα της πολιτικής τους φαίνεται ότι τα έκαναν μούσκεμα! Παρέλαβαν περί τους 50.000 πρόσφυγες και τους έκαναν - σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Νότη Μηταράκη, του Υπουργού Μετανάστευσης στην Βουλή 100.000!

Στις αρχές του Ιουλίου, στα 5 νησιά του Αιγαίου υπήρχαν 15.000 αιτούντες άσυλο, ενώ σήμερα υπάρχουν πάνω από 40.000. Η κυβέρνηση της ΝΔ παρέλαβε συγκεκριμένες δομές σε αντίθεση με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που δεν παρέλαβε τίποτα. Και τα κατάφερε να κάνει τα πράγματα πολύ χειρότερα.

Από το Γραφείο Τύπου της ΝΕ Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ