Νομοσχέδιο για την Παιδεία - Μόνοι υποστηρικτές της κ. Κεραμέως οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας «είναι ο εκφραστής της νεοφιλελεύθερης ατζέντας στην χώρα μας, που ακόμα και σε καιρούς κορονοϊού πιστεύει ότι τα κοινωνικά αγαθά, όπως η παιδεία, η υγεία και ο πολιτισμός, είναι ευκαιρία να υπάρξουν επενδύσεις προς όφελος των λίγων» σημείωσε χαρακτηριστικά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη
Για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που συζητείται στη Βουλή μίλησε στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4 και την εκπομπή Κάτι παίζει στο Κόκκινο η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ και αναπλ. τομεάρχης Παιδείας, Μερόπη Τζούφη.
Σχολιάζοντας
την στρατηγική της κυβέρνησης για την παιδεία η κ. Τζούφη δήλωσε ότι «όπως
φάνηκε και από προηγούμενη προσπάθεια της ΝΔ που ξεκίνησε από την τριτοβάθμια
εκπαίδευση, με μεθοδικότητα και σχέδιο στόχος είναι να συρρικνωθεί η δημόσια
εκπαίδευση και να δίνεται συνεχώς χώρος στα ιδιωτικά συμφέροντα».
«Είναι ο εκφραστής της νεοφιλελεύθερης ατζέντας στην χώρα μας, που ακόμα και σε καιρούς κορονοϊού πιστεύει ότι τα κοινωνικά αγαθά, όπως η παιδεία, η υγεία και ο πολιτισμός, είναι ευκαιρία να υπάρξουν επενδύσεις προς όφελος των λίγων» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με την ίδια, «σε αυτή την κατεύθυνση είναι και το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, για αυτό και οι μόνοι υποστηρικτές που βρήκε η κ. Κεραμέως είναι οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων και των φροντιστηρίων, όπως παλιότερα ήταν οι ιδιοκτήτες των κολλεγίων».
Πηγή: Αυγή