Ο Α. Δεσποτόπουλος, διεθνολόγος, μιλά για το ενδεχόμενο η φωτιά στη Μόρια να είναι υποκινούμενη… [VIDEO]

Μεγάλες φωτιές κατέκαψαν από τα μεσάνυχτα της Τρίτης όλο τον προσφυγικό καταυλισμό της Μόριας, με αποτέλεσμα χιλιάδες πρόσφυγες, τουλάχιστον 12.000, να έχουνε μείνει πλέον άστεγοι.

Ο διεθνολόγος Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος, μιλώντας χθες στο OPEN, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο η καταστροφική πυρκαγιά στη Μόρια να είναι υποκινούμενη, μιας και η χρονική στιγμή που ξέσπασε είναι ιδιαίτερα ύποπτη. Όπως ανέφερε, οι σχέσεις της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης με την Τουρκία, βρίσκονται σε τεντωμένο σκοινί. Στην περίοδο αυτή, λοιπόν, των διαπραγματεύσεων, η Τουρκία παίζει το χαρτί του μεταναστευτικού ζητήματος, ασκώντας έτσι πίεση στην Ευρώπη και την Ελλάδα. Άφησε μάλιστα ανοικτό το ενδεχόμενο, οι φωτιές που ξέσπασαν στη Μόρια να είναι υποκινούμενες.

Λίγες ώρες αργότερα, νέα φωτιά ξέσπασε στη Μόρια καταστρέφοντας ό,τι είχε απομείνει από την προηγούμενη πυρκαγιά. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN, κάηκαν σκηνές που είχαν μείνει άθικτες κατά τη χθεσινοβραδινή φωτιά, ενώ οικογένειες προσφύγων και μεταναστών άρχισαν να τρέχουν άρον άρον με τα μωρά στην αγκαλιά τους για να σωθούν από τις φλόγες.

Με πληροφορίες από το ethnos.gr.

https://www.opoligrafos.gr/greece/foties-sti-moria/