Ο Άδωνις επιτίθεται σε δημοσιογράφους, επειδή του ακύρωσαν το επιχείρημα με τα σχολεία της Ελβετίας! [VIDEO]

2020-09-25

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, αρνούμενος να δεχτεί οποιαδήποτε κριτική για τα κυβερνητικά ολισθήματα στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης και την τραγική κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία μόλις δέκα ημέρες μετά το άνοιγμά τους, με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν ότι ήδη έχουν μπει λουκέτα σε τουλάχιστον 100 σχολικές μονάδες, έστρεψε τα πυρά του κατά των δημοσιογράφων!

Συγκεκριμένα, στην εκπομπή του OPEN "Ώρα Ελλάδος", ο κ. Γεωργιάδης βρήκε παράλογη τη φασαρία που γίνεται για την έλλειψη προετοιμασίας της κυβέρνησης πριν από το άνοιγμα των σχολείων και για τον μικρό αριθμό των σχολικών αιθουσών που έχτισε η κυβέρνηση. Πετώντας ένα εντελώς άκυρο επιχείρημα, ο κ. Γεωργιάδης προσπάθησε να συγκρίνει την Ελλάδα με την Ελβετία, μόνο για να τον διακόψει η δημοσιογράφος του OPEN, Ντόρα Κουτροκόη, για να του υπενθυμίσει πως στις σχολικές τάξεις της Ελβετίας, οι μαθητές είναι 25 και πως με 8,5 εκατομμύρια πληθυσμό, έχει πάνω από 50.000 κρούσματα κορονοϊού και άρα εν ολίγοις, δεν πρέπει να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση η Ελβετία, αλλά παράδειγμα προς αποφυγή!

Δεν άντεξε φαίνεται την ταπείνωση και το καυστικό σχόλιο του κ. Χατζηνικόλα, ο οποίος υπογράμμισε ότι η Ελβετία είναι σοβαρό κράτος και (σε αντίθεση με την Ελλάδα), έχει χρήματα αλλά δεν επέλεξε να τα μοιράσει από εδώ κι απο εκεί όπως η ελληνική κυβέρνηση με την καμπάνια "Μένουμε Σπίτι" και την προκλητική λίστα Πέτσα των 20 εκατομμυρίων ευρώ, και άρχισε να επιτίθεται σε όλους τους δημοσιογράφους, κατηγορώντας τους ότι γκρινιάζουν σκοπίμως επειδή... η γκρίνια πουλάει!

Μετά την κριτική από τον κ. Χατζηνικόλα, επέλεξε να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα λέγοντας, μεταξύ άλλων, το εξής: «Όσο λοιπόν και να γκρινιάζει ο Βαξεβάνης, το Documento, ο Χατζηνικόλας και να κλαίγονται γιατί δεν πήραν λεφτά από τη διαφήμιση για το "Μένουμε Ασφαλείς"» και πρόσθεσε σε πιο έντονο ύφος, που μόνο σε υπουργό δεν αρμόζει: «Και καλώς δεν πήραν. Και ποτέ να μην πάρουν. Όσο και να κλαίγονται για τα λεφτά, η πραγματικότητα δεν αλλάζει», αναφορικά με τον αποκλεισμό της εφημερίδας από την κρατική διαφήμιση «Μένουμε Ασφαλείς» και «Μένουμε Σπίτι».

Αρνούμενος, προφανώς, να αποδεχτεί πως οφείλει να απαντά στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, τα... έβαλε στη συνέχεια και με τη δημοσιογράφο του OPEN και υποστήριξε: «για να κάνετε εσείς τηλεθέαση πρέπει να βγάλετε γκρίνια. Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή πρέπει να φρενάρει λίγο» ενώ λίγο αργότερα είπε: «Εγώ τη δουλειά της τηλεοράσεως την ξέρω. Την έχω κάνει χρόνια. Ξέρω ότι η γκρίνια πουλάει, στην τηλεθέαση».