Ο Αλ. Τσίπρας βρέθηκε στο κέντρο της Αθήνας για να συνομιλήσει με τους καταστηματάρχες

2020-05-16

Στο κέντρο της Αθήνας βρέθηκε ο Αλ. Τσίπρας και συνομίλησε με καταστηματάρχες. Οι εν επιχειρηματίες εξέφρασαν τον έντονο προβληματισμό τους για το αν θα μπορέσουν να επιβιώσουν κατά την επικείμενη οικονομική ύφεση.

Μίλησαν για την απογοήτευσή τους για τα ανεπαρκή μέτρα στήριξης της κυβέρνησης οι ιδιοκτήτες μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

Οι καταστηματάρχες περιέγραψαν την κατάσταση την οποία βιώνουν με ιδιαίτερα μελανά χρώματα «Δεν ξέρουμε αν θα ανοίξουμε και όταν θα ανοίξουμε δεν ξέρουμε αν θα επιβιώσουμε».

Υπογράμμισαν παράλληλα την έλλειψη κυβερνητικού σχεδίου για την επόμενη ημέρα.

«Σε δύο εβδομάδες ανοίγουμε και δεν ξέρουμε πώς θα γίνει», τόνισαν, «Μπερδευόμαστε μεταξύ μας, δεν είχαμε κανένα πακέτο ενιαίο για να μπορούμε να κάνουμε ένα στοιχειώδες πλάνο για το χειρότερο και καλύτερο σενάριο», τονίζοντας τη σύγχυση που επικρατεί σε κύκλους της κυβέρνησης.

Εξέφρασαν την απογοήτευσή τους κάνοντας σύγκριση των μέτρων στήριξης που έχουν ληφθεί στην Ελλάδα με τα μέτρα που λαμβάνονται στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης.

Υπογράμμιζαν χαρακτηριστικά πως ήδη νιώθουν φτωχοί συγγενείς, αφού, όπως έλεγαν, βρίσκονται σε μια Ευρώπη που δίνουν πακτωλό χρημάτων στα μαγαζιά, όπως στη Γερμανία, την Αυστρία και το Βέλγιο.

Ένας εκ των επιχειρηματιών σημείωσε χαρακτηριστικά: «κι εγώ λέω τι έχω πάρει; 800 ευρώ; Έχω πνιγεί και στο δίκιο μου και στα χρέη μου». Ένας άλλος από αυτούς ξεκαθάριζε: «Υπάρχουν μαγαζιά που δεν θα ανοίξουν, τα μικρά χειμερινά έχουν τελειώσει». 

Παρέμβαση στην Πέλλα