Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος σε διαδήλωση αλληλεγγύης στους Αφροαμερικανούς

2020-06-04

"Ήρθα εδώ στο Μπρούκλιν σήμερα για να είμαι αλληλέγγυος με τις αδερφές μου και τους αδελφούς μου των οποίων τα δικαιώματα έχουν καταστρατηγηθεί" ανέφερε σε δήλωση του ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος

Σε διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε στο Μπρούκλιν, συμμετείχε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Ελπιδοφόρος διαδήλωσε στο Μπρούκλιν μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Κομητείας Έρικ Άνταμς και του Γερουσιαστή Άντριο Γκονάρντες.

Η ενέργεια του Αρχιεπισκόπου χαιρετίστηκε από τον πρόεδρο Έρικ Άνταμς, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: "Ευχαριστώ τον κ. Ελπιδόφορο της Ελληνικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής για την απάντηση στην πρόσκλησή μας και την πορεία μας για δικαιοσύνη. Θα χρειαστεί όλοι μας στις ΗΠΑ, μαύροι και μη, για να προσφέρουμε δικαιοσύνη για την Breonna, τον Τζόρτζ, τον Ahmaud και κάθε όνομα που δεν θα μάθουμε ποτέ. Οι ζωές των μαύρων έχουν σημασία"

Ο Πολιτειακός Γερουσιαστής Γουνάρδης σχολίασε για τη διαδήλωση είπε: "είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος που συμμετέχω σ' αυτή την πορεία μαζί με το Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο και το Δήμαρχο του Brooklyn αναζητώντας περισσότερη δικαιοσύνη για όσους δεν είναι πλέον παρόντες για να εκφραστούν οι ίδιοι"

Σε δήλωσή του, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος αναφέρει:

«Ήρθα εδώ στο Μπρούκλιν σήμερα για να είμαι αλληλέγγυος με τις αδερφές μου και τους αδελφούς μου των οποίων τα δικαιώματα έχουν καταστρατηγηθεί.

Ήταν μια ειρηνική διαμαρτυρία, χωρίς βία οποιουδήποτε είδους, και ευχαριστώ όλους εκείνους που εμπλέκονται, επειδή η βία προκαλεί μόνο περισσότερη βία.

Πρέπει να μιλήσουμε και να μιλήσουμε δυνατά ενάντια στην αδικία στη χώρα μας. Είναι ηθικό καθήκον και υποχρέωση μας να διατηρούμε την αγιότητα κάθε ανθρώπου.

Αντιμετωπίσαμε μια πανδημία σοβαρής σωματικής ασθένειας, αλλά η πνευματική ασθένεια στη χώρα μας εκτείνεται ακόμη πιο βαθιά και πρέπει να θεραπευτεί με ενέργειες καθώς και με λόγια.

Και έτσι, θα συνεχίσω να παραμένω ενάντια στις παραβιάσεις μαζί με όλους εκείνους που έχουν δεσμευτεί να διατηρήσουν την ειρήνη, τη δικαιοσύνη και την ισότητα για κάθε πολίτη, ανεξάρτητα από τη φυλή, τη θρησκεία, το φύλο ή την εθνική καταγωγή τους."

Ο Ελπιδοφόρος με την κίνηση του αυτή, υπενθύμισε τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ιάκωβος ο οποίος είχε βαδίσει μαζί με τον Μαρτιν Λούθερ Κινγκ στην πορεία διαμαρτυρίας των Αφροαμερικανών το 1965 στη πόλη Σέλμα.

Μια κίνηση που μετά από λίγες ημέρες έγινε εξώφυλλο του περιοδικού «Life».

πηγή romfea.gr