Ο Χαρδαλιάς κρεμάει τον Κικίλια: Δεν μπορούν να εφαρμοστούν μέτρα σε επίπεδο δήμων στην Αττική! [VIDEO]

2020-09-16

Σε «κόκκινο» συναγερμό βρίσκονται οι υγειονομικές Αρχές και η κυβέρνηση για την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού αλλά και των διασωληνώσεων, με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για τοπικά lockdown σε δήμους της Αττικής.

Όπως υπογράμμισε ο υπουργός μιλώντας τη Δευτέρα στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, δεν μπορούν να ληφθούν αλόγιστα οριζόντια μέτρα για όλη την Περιφέρεια Αττικής και ότι ο ΕΟΔΥ αναλύει τα στοιχεία και έρχεται η Πολιτική Προστασία και εφαρμόζει πιο τοπικά μέτρα ανάλογα με το σημείο στο οποίο υπάρχει έξαρση.

«Να υπενθυμίσω ότι η Αττική περιλαμβάνει 5 εκατομμύρια κόσμο, είναι η μισή Ελλάδα. Είναι προφανές ότι δεν μπορούμε να σκεφτούμε να πάρουμε έτσι αλόγιστα οριζόντια μέτρα για όλη την Περιφέρεια Αττικής.

Επιδημιολογικά ο ΕΟΔΥ και οι επιστήμονές μας αναλύουν τα στοιχεία και έρχεται η Πολιτική Προστασία και εφαρμόζει πιο τοπικά μέτρα ανάλογα με το σημείο στο οποίο υπάρχει έξαρση.

Βλέπω, λοιπόν, ότι σιγά-σιγά διαμορφώνεται αυτή η εικόνα επιστημονικά, να μπορούμε να παρέμβουμε πιο τοπικά, σε επίπεδο δήμων, με οριζόντια μέτρα ή με κάποια συγκεκριμένα μέτρα έτσι ώστε να περιορίσουμε ενδεχομένως μία τοπική συρροή ή μία έξαρση».

Μόνο που την επόμενη ακριβώς ημέρα, την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου, ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, με μία του δήλωση "κρέμασε" τον Κικίλια, υπογραμίζοντας ότι όχι μόνο είναι αδύνατον να εφαρμοστούν τοπικά μέτρα και lockdown σε επίπεδο δήμων στην Αττική, αλλά δεν έχει και κανένα απολύτως νόημα, μιας και οι κάτοικοι μετακινούνται από δήμο σε δήμο και θα έχουν τη δυνατότητα, σε περίπτωση για παράδειγμα περιορισμών στην εστίαση, να επισκεφθούν κάποιον άλλο δήμο.

Και η ασυνεννοησία στη Νέα Δημοκρατία συνεχίζεται...

Με πληροφορίες από cnn.gr.

https://www.opoligrafos.gr/health/chardalias-kremaei-kikilia/