Ο Δημήτρης Παπαδημητριάδης, ψυχίατρος, “καίει” την κυβέρνηση: Ήταν σφάλμα το άνοιγμα του τουρισμού! [VIDEO]

2020-08-04

Ο Δημήτρης Παπαδημητριάδης, ψυχίατρος-ψυχοθεραπευτής, βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή On Line του ΣΚΑΪ και μίλησε για τον κορωνοϊό, την έξαρση των κρουσμάτων που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα και την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αφήνοντας άφωνους τους παρουσιαστές, οι οποίοι έλαβαν θέσεις άμυνας προκειμένου να υπερασπιστούν την πολιτική Μητσοτάκη.

Ο κ. Παπαδημητριάδης μεταξύ άλλων είπε πως "Η πολιτική υγείας δεν μπορεί να στηρίζεται στην ατομική υπευθυνότητα, πρέπει να την ξεχάσουμε την ατομική υπευθυνότητα, δεν λειτουργεί. Προσδιορίζεται μόνο τιμωρητικά σε αυτές τις περιπτώσεις, όταν έχουμε επείγουσες ανάγκες. Είναι αδύνατον να προλάβουμε να διδάξουμε τον κόσμο και να προλάβουμε να τον εκπαιδεύσουμε στην ατομική υπευθυνότητα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτό ήταν καταδικασμένο να αποτύχει ως επιχείρημα ευθύς εξαρχής και κατά τη γνώμη μου σας το λέω ευθαρσώς εδώ ήταν προσχηματικό για όλες τις κυβερνήσεις που χρησιμοποίησαν την ατομική υπευθυνότητα ως ένα άλλοθι για να μην επιβάλουν πρακτικές πιο περιοριστικές και βεβαίως τσακωθούν με τον κόσμο και τους πολίτες", καταρρίπτοντας με λίγες μόλις προτάσεις αυτό που προσπαθεί να χτίσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη από την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος κορωνοϊού στη χώρα μας, ρίχνοντας όλο το βάρος των ευθυνών στους πολίτες και δίχως φυσικά να γίνεται ουδέποτε λόγος περί πολιτικής ευθύνης. Ακόμη και μέχρι σήμερα άλλωστε, η κυβέρνηση συνεχίζει να κατηγορεί τους ανεύθυνους πολίτες για τη χαλαρότητα που επιδεικνύουν, δίχως να αναλάβει ευθύνες για το άνοιγμα των συνόρων, το οποίο άνοιξε φυσικά και την πόρτα στον κορωνοϊό.

"Θα σας πω αυτό που είπε ο Τσώρτσιλ "καμία επιτυχία δεν είναι οριστική αν δεν συνεχίζεται η προσπάθεια" μείναμε στην επιτυχία και ξεχάσαμε την προσπάθεια. Το άνοιγμα του τουρισμού ήταν σφάλμα, δεν φέρνει τα νούμερα που πρέπει να φέρει" ενώ πρόσθεσε ότι "θα έχουμε αυτό το δεύτερο ανεξέλεγκτο πλέον κύμα που δεν ιχνηλατείται πλέον γιατί τα κρούσματα είναι τυφλά μέσα στη χώρα", συμπλήρωσε ο κ. Παπαδημητριάδης.

"Μα πως δεν ιχνηλατείται;" παρενέβη ο παρουσιαστής, "έχουμε τυφλά παντού μέσα στη χώρα" επέμεινε ο Δ. Παπαδημητριάδης.

"Μα πως δεν ιχνηλατείται;" ξανά η παρέμβαση και ξανά απάντηση "έχουμε υπολογίσει ότι 5 κρούσματα για κάθε 1.000 που ελέγχονται στο αεροδρόμιο κυκλοφορούν ανάμεσά μας τώρα χωρίς να ξέρουμε ποιοι είναι".

"Πάντως η αναζωπύρωση δεν ήρθε από τον εισερχόμενο τουρισμό, ήρθε από τη διασπορά μέσα στις μεγάλες πόλεις" έσπευσε να επισημάνει η παρουσιάστρια, στο δόγμα μάλλον του ότι για τη διασπορά φταίνε μόνο τα πανηγύρια, τα πάρτι και οι νέοι που μαζεύονται στις πλατείες...

Αναδημοσίευση απο τον Πολύγραφο.

Με πληροφορίες από το thefaq.gr.