Ο Κυριάκος «ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ»

2020-04-25

Ο Κυριάκος δεν είναι ανόητος, ο Κυριάκος δεν είναι άσχετος, ο Κυριάκος δεν είναι Κούλης, ο Κυριάκος δεν είναι καν πρόσωπο-άτομο. Ο Κυριάκος είναι Μητσοτάκης και ως Μητσοτάκης είναι ολόκληρο σύστημα, δεν είναι καν Νέα Δημοκρατία, ο Κυριάκος είναι ο μπροστινός του συστήματος που λέγεται ΜΗΤΣΟΤΑΚΙΣΜΟΣ. Μόνο αν το αντιληφθούν(έγκαιρα) οι δημοκρατικές δυνάμεις του τόπου Θα μπορέσουν να πολεμήσουν αυτό το αντικοινωνικό, κρατικοδίαιτο και διεφθαρμένο σύστημα της μετριότητας που φόρεσε την προβιά της δήθεν "αριστείας".
Δεν μπορείς να πολεμήσεις το συγκεκριμένο σύστημα αν λοιδορείς μόνο τον ΜΠΡΟΣΤΙΝΟ του ΜΗΤΣΟΤΑΚΙΣΜΟΥ, για να κερδίσεις έναν τέτοιο αντίπαλο πρέπει να αποκαλύψεις και να αναδείξεις στην κοινωνία όλο το πλέγμα και όλες τις πτυχές του ΜΗΤΣΟΤΑΚΙΣΜΟΥ όχι μόνο να ασχολείσαι με τον μπροστινό του συστήματος γιατί έτσι «ηγετοποιείς» ένα αμελητέο πολιτικό μέγεθος.
Η Δημοκρατική παράταξη και όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες αυτού του τόπου(από την αριστερά μέχρι την κοινωνική δεξιά) πρέπει να βρούμε τρόπο να συνεννοηθούμε και να συνεργαστούμε, να βρεθούμε όλοι μαζί απέναντι στον ΜΗΤΣΟΤΑΚΙΣΜΟ, στον απάνθρωπο νεοφιλελευθερισμό και στην κοστουμαρισμένη ακροδεξιά που βρήκε στοργική αγκαλιά στο συγκεκριμένο σύστημα. Σ αυτή την ιστορική συγκυρία ( είτε αρέσει, είτε όχι σε κάποιους) η Δημοκρατική Παράταξη έχει ως ραχοκοκαλιά τον ΣΥΡΙΖΑ και ηγέτης της είναι ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ. Η συσπείρωση όλων των πολιτών, κομμάτων, συλλογικοτήτων κ.λ.π., που τοποθετούνται στη δημοκρατική παράταξη πρέπει να είναι αυτονόητη και είναι ιστορικά επιβεβλημένη, για την ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών, για να μην πέσει η κοινωνία και ιδιαίτερα τα πιο αδύναμα μέλη της στα νύχια του νεοφιλελευθερισμού, της αρπαχτής και των σκανδάλων εν όψει της επερχόμενης οικονομικής κρίσης, για να μην γίνουμε συνένοχοι στην διάλυση του κοινωνικού ιστού.
Αν η δημοκρατικές δυνάμεις αφήσουν μια διαπλεκόμενη
μειοψηφία να υφαρπάξει τη εξουσία ( σε τέτοιες δύσκολες για τον κόσμο καταστάσεις που έρχονται), θα είναι υπόλογες απέναντι στην κοινωνία και η ιστορία θα καταγράψει μια αναίτια ήττα,(λόγω πολυδιάσπασης της δημοκρατικής παράταξης). Είναι ώρα μεγάλης ευθύνης για όλες τις δημοκρατικές, αντι-νεοφιλελεύθερες δυνάμεις του τόπου να μην επιτρέψουν να πέσει η κοινωνία μετά τις επερχόμενες εκλογές( όποτε κι αν γίνουν) και την οικονομική κρίση προ των πυλών στα νύχια του πιο διεφθαρμένου, κρατικοδίαιτου, παρασιτικού και απάνθρωπου συστήματος που γνώρισε ποτέ ο τόπος, του νεοφιλελευθερισμού, εκπρόσωπος του οποίου είναι ο Κυριάκος. .Η Κοινωνία και η ιστορία δεν θα συγχωρέσει ποτέ όποιον υπονομεύσει την συσπείρωση της ΜΕΓΑΛΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ.

Υ.Γ παραφράζοντας τον Σεφέρη, όποια κι αν είναι η πολιτική ερώτηση( στις εκλογές), η απάντηση είναι: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

Σγορούδης Γιώργος 24/4/2020