Ο Μητσοτάκης ανακατεύει την κυβερνητική τράπουλα μπας και πάρει μπρος η κυβέρνηση – Αναμένεται «σφαγή των υφυπουργών»!

2020-07-29

Έτοιμος για πολλές αλλαγές στην κυβέρνηση, κυρίως σε επίπεδο υφυπουργών, μπας και η κυβέρνηση αρχίσει να «ρολάρει» εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός αντιλαμβάνεται πως κυρίως μετά το φιάσκο με το Ταμείο Ανάκαμψης, τις παλινωδίες στα ελληνοτουρκικά, αλλά και τις αρρυθμίες στην αντιμετώπιση της πανδημίας και στα κοινωνικά ζητήματα, η εικόνα της δήθεν άφθαρτης κυβέρνησης του, έχει αρχίσει να ξεθωριάσει ανεπανόρθωτα.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως ο ανασχηματισμός είναι θέμα ημερών, ίσως και ολίγων εικοσιτετράωρων. Η αποκλιμάκωση της έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, παρά τις συνεχείς γκάφες, επιτρέπει πλέον στον πρωθυπουργό να προχωρήσει στις κυβερνητικές αλλαγές που έχει σχεδιάσει και οι οποίες δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθούν ακόμα και πριν το Δεκαπενταύγουστο, ίσως και έως τις αρχές της επόμενης εβδομάδες.
Διαβάζουμε πως ο ανασχηματισμός φέρεται να έχει ως στόχο διορθωτικές κινήσεις σε πρόσωπα και δομές, με στόχο την καλύτερη λειτουργία της κυβέρνησης για την ανασύνταξη της οικονομίας την επόμενη ημέρα της υγειονομικής κρίσης και την αξιοποίηση του «πακέτου» από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάπτυξης. Ωστόσο είναι προφανές ότι ο στόχος είναι να αλλάξει η πολιτική ατζέντα διότι η συγκυρία αρχίζει και βαραίνει επικίνδυνα για την κυβέρνηση.

Τον ανασχηματισμό, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα χαρακτηρίζει η «σφαγή των υφυπουργών», καθώς αναμένονται πολλές αλλαγές τους ενώ ακόμα πιο ενδιαφέρον θα είναι, εάν βεβαίως επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, πως θα χρησιμοποιηθούν λίγοι βουλευτές και περισσότεροι τεχνοκράτες, πρωτίστως «πασοκογενείς». Το τελευταίο αποδίδεται στην προσπάθεια του Μητσοτάκη να πετύχει ένα αποδοτικό «άνοιγμα» της Νέας Δημοκρατίας ή κατ΄άλλους λεηλασία, του λεγόμενου κεντρώου χώρου.

Αναδημοσίευση απο το Documento.gr

Με πληροφορίες από το newsbreak.gr, ieidiseis.gr