Ο Μητσοτάκης παρακαλά τους νέους να προσέχουν να μη μεταδώσουν τον κορονοϊό, ενώ δεν κάνει ελέγχους σε ταξιδιώτες! [VIDEO]

2020-08-18

Στις 14 Αυγούστου, ο Μητσοτάκης έκανε έκκληση στους νέους να προσέχουν κατά την επιστροφή τους από τις διακοπές, ώστε να μη μεταδώσουν τον κορονοϊό στα αγαπημένα τους πρόσωπα, μιας και όπως υπογράμμισε, υπάρχουν ενδείξεις για διασπορά του ιού σε διάφορους τουριστικούς προορισμούς.

Η κυβέρνηση, οργανωμένη και υπεύθυνη όπως πάντα, φρόντισε με τη σειρά της να λάβει κάποια μέτρα, ώστε να συνδράμει στη δύσκολη μάχη κατά του κορονοϊού. Ποια είναι αυτά τα μέτρα; Μα φυσικά, οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι στο λιμάνι της Ραφήνας σε ταξιδιώτες που επιστρέφουν στην Αττική, μόνο τις Κυριακές! Γιατί, όπως φαίνεται, ο κορονοίός δουλεύει με συγκεκριμένο ωράριο, έχει ρεπό τις καθημερινές, και κολλάει μετά τις 12 το βράδυ!

Πιο συγκεκριμένα, σε ρεπορτάζ του ΟΡΕΝ, μεταδόθηκε ότι παρά τον σταθερά αυξημένο αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού που παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας και παρά την απόφαση για διεξαγωγή δειγματοληπτικών τεστ στα λιμάνια σε όσους αδειούχους επιστρέφουν, τη Δευτέρα δεν πραγματοποιήθηκε κανένας έλεγχος στους επιβάτες των πλοίων. Σύμφωνα με το OPEN, οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι αναμένεται να πραγματοποιηθούν εκ νέου την ερχόμενη Κυριακή, την ώρα που την περασμένη Κυριακή 16 Αυγούστου, υπολογίζεται ότι επέστρεψαν στο λιμάνι του Πειραιά 19.200 ταξιδιώτες και 7.000 στο λιμάνι της Ραφήνας.

Με πληροφορίες από το thefaq.gr.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ https://www.opoligrafos.gr/