Ο Μητσοτάκης παρουσίασε 3 σταθμούς μετρό ως επιτυχία της ΝΔ ενώ ήταν έτοιμοι από πέρσι τον Ιούνιο!

2020-07-07

Άλλη μία φιέστα λίγες μόλις ημέρες μετά τα "εγκαίνια γκρεμίσματος" στο Ελληνικό είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στα σημερινά εγκαίνια των σταθμών "Αγία Βαρβάρα", "Κορυδαλλός" και "Νίκαια" του μετρό.

Τι κι αν το έργο ήταν σχεδόν έτοιμο ήδη από τον Ιούνιο του 2019, όχι δηλαδή επί της λαμπρής πρωθυπουργίας του ηγέτη Κυριάκου Μητσοτάκη;

"Καθώς αύριο συμπληρώνεται ένας χρόνος αυτής της κυβέρνησης στην εξουσία δικαιώνουμε τις τέσσερις λέξεις που πιστεύω ότι δηλώνουν πολλά: "Το είπαμε, το κάναμε! Προτιμούμε να μιλάνε τα έργα μας" είπε ο πρωθυπουργός!

Απάντηση στην "οικειοποίηση" από την κυβέρνηση της ΝΔ ακόμα ενός έργου που δεν πραγματοποιήθηκε ή προχώρησε επί των ημερών της μόνο για τα εγκαίνια, έδωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτη Πέρκα, επισημαίνοντας ότι "εδώ κι ένα χρόνο όμως και επειδή κατά κανόνα η ολοκλήρωση ενός έργου ξεπερνά το διάστημα μιας κυβερνητικής θητείας, παρατηρούμε ότι η ΝΔ, γνωστή για την επικοινωνιακή της δεινότητα, έρχεται μετά βαΐων και κλάδων να «κόψει την κορδέλα» σε έργα που η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε τις βάσεις, σχεδίασε, ολοκλήρωσε ή τουλάχιστον τα έφτασε στο τελικό στάδιο.

Έτσι και τώρα, οι τρεις σταθμοί του μετρό ολοκληρώθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η ΝΔ έσπευσε στο τέλος να βάλει την προσωπική της σφραγίδα, δίδοντας για πρώτη φορά τη λειτουργία και τη διαχείριση των εκδοτηρίων σε ιδιώτες, θέση που μέχρι πρότινος καλυπτόταν από εργαζομένους της εταιρίας και ενίοτε από ανέργους ή φοιτητές, στο πλαίσιο της πρακτικής τους άσκησης.

Φυσικά στον αντίποδα, όταν η ΝΔ αποφασίζει να μην ακολουθήσει τις πολιτικές της προηγούμενης Κυβέρνησης στις υποδομές, το αποτέλεσμα είναι έργα που πελαγοδρομούν, χωρίς στρατηγικό σχεδιασμό και με άγνωστο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης, όπως για παράδειγμα ο οδικός άξονας Πάτρα - Πύργος, το μετρό Θεσσαλονίκης, η άφιξη του τρένου στο λιμάνι της Πάτρας και πλήθος άλλων.

Εννοείται ότι αν έχουμε να επιλέξουμε μία από τις παραπάνω τακτικές, διαλέγουμε την πρώτη. Απλά, τη χαρούμενη αυτή ομολογουμένως ημέρα για το επιβατικό κοινό της Δυτικής Αττικής, θα ευχηθούμε στον κ. Μητσοτάκη, να πραγματοποιήσει κάποια στιγμή ένα έργο υποδομής και όχι μόνο να το εγκαινιάσει".

Με πληροφορίες από το thefaq.gr.