Ο Μητσοτάκης προεκλογικά είχε ταχθεί στο πλευρό των καλλιτεχνών, αλλά ένα χρόνο μετά, και εν μέσω πανδημίας, αγνοεί ακόμα και την ύπαρξη τους… [VIDEO]

2020-09-03

Προεκλογικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για να υφαρπάξει την ψήφο του καλλιτεχνικού κόσμου, είχε τάξει πολλά και διάφορα και είχε υποσχεθεί πως θα στηρίξει έμπρακτα το ελληνικό τραγούδι ενώ δεν είχε ξεχάσει να μιλήσει για τις παλινωδίες της τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Σε προεκλογικό γεύμα, που έγινε με πρωτοβουλία του προέδρου της ΝΔ, το παρών έδωσαν οι Διονύσης Σαββόπουλος, Νίκος Πορτοκάλογλου, Χρήστος Νικολόπουλος, Φίλιππος Πλιάτσικας, Φοίβος (Τασσόπουλος), Φοίβος Δεληβοριάς, Στάθης Δρογώσης, Δήμος Αναστασιάδης και οι στιχουργοί Ελένη Γιανατσούλια και Ηλίας Φιλίππου.

Βασικό θέμα συζήτησης ήταν τα πνευματικά δικαιώματα των Ελλήνων δημιουργών, λόγω του σκανδάλου της AEPI και οι ...παλινωδίες που οδήγησαν το ελληνικό τραγούδι στη μεγαλύτερη κρίση που έχει γνωρίσει μέχρι σήμερα. «Τους ευχαριστώ πολύ που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μου. Διότι με κάποιους, προφανώς δεν έχουμε κοινές πολιτικές αφετηρίες. Αλλά μας ενώνει ο κοινός στόχος. Να στηρίξουμε το ελληνικό τραγούδι», είπε τότε με καμάρι ο Κ. Μητσοτάκης.

Αυτά όμως έγιναν προεκλογικά. Ένα χρόνο μετά και αφού ξέσπασε και η πανδημία του Covid19, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει εγκαταλείψει στη μαύρη μοίρα του το ελληνικό τραγούδι, και συνολικά τον καλλιτεχνικό κόσμο και τους εργαζόμενους στο χώρο του ακροάματος και θεάματος.

Καλλιτέχνες όπως ο Γ. Ζουγανέλης, ο Γ. Κότσιρας και η Ε. Ράντου είναι απόλυτα σαφείς για τον τρόπο που αντιμετωπίζει σήμερα η ελληνική πολιτεία τον καλλιτεχνικό χώρο, δηλαδή χωρίς μέτρα στήριξης των ανέργων και χωρίς επιδόματα και με τα περιοριστικά μέτρα για την πανδημία, να έχουν βάλει λουκέτο σε κέντρα ψυχαγωγίας, θέατρα και να έχουν αναστείλει κάθε καλλιτεχνική δραστηριότητα.

Μάλιστα πρόσφατα οι καλλιτέχνες κατέβηκαν και στο Σύνταγμα διαμαρτυρόμενοι για την αδιαφορία της πολιτείας, αλλά στη ΝΔ δεν θυμάται κανένας πια τις προεκλογικές υποσχέσεις Μητσοτάκη, που αποδείχθηκαν αέρας κοπανιστός και προεκλογικά ψέματα...

https://www.opoligrafos.gr/politics/mitsotakis-kai-kallitexnes-ti-elege-proeklogika-kai-ti-tora/