Ο Μητσοτάκης προσπαθεί να τα μπαλώσει για την Εύβοια, αλλά ξέχασε τις άλλες φορές που δεν λειτούργησε το 112! [VIDEO]

2020-08-11

Την Εύβοια επισκέφθηκε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τις φονικές πλημμύρες που στέρησαν τη ζωή σε οκτώ συνανθρώπους μας. Σε δηλώσεις που έκανε, σχολίασε το ζήτημα της μη ενεργοποίησης του αριθμού έκτακτης ανάγκης 112, για τη μη λειτουργία του οποίου νωρίτερα ο Νίκος Χαρδαλιάς είχε προβεί σε μια κυνική δήλωση, κατά την οποία "Αν λειτουργούσε το 112 θα είχαμε εκατόμβη, έχουμε 5 νεκρούς τρεις πνίγηκαν στην προσπάθεια τους να φύγουν". Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ακολουθώντας τα βήματα του Νίκου Χαρδαλιά, δήλωσε ότι δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι θα είχε συμβεί αν είχε ενεργοποιηθεί ο αριθμός και αν θα είχαν σωθεί οι οκτώ συνάνθρωποί μας ή όχι, χωρίς φυσικά να κάνει νύξη στο γεγονός ότι προκλήθηκαν και σοβαρότατες καταστροφές σε περιουσίες και επιχειρήσεις, παροτρύνοντας εμμέσως τους επικριτές του να σταματήσουν τις υποθέσεις για το 112, το οποίο μόλις έναν χρόνο πριν περιέγραφε ως 'σωτήριο".

Ιδιαίτερη κριτική στην κυβέρνηση για το γεγονός ότι επικεντρώνεται στις επικοινωνιακές φιέστες αλλά στις κρίσιμες στιγμές ο αριθμός έκτακτης ανάγκης 112 δεν λειτουργεί, έκανε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Β' Θεσσαλονίκης Δώρα Αυγέρη. Όπως σημείωσε σε συνέντευξή της στο ραδιοφωνικό σταθμό Μακεδονίας της ΕΡΑ και το Βασίλη Πεκλάρη, ο αριθμός δεν λειτούργησε σε όλες τις τελευταίες μεγάλες καταστροφές της χώρας, όχι μόνο στην Εύβοια, αλλά επίσης στη μεγάλη φωτιά της Κορίνθου, στις πλημμύρες της Περαίας αλλά και σε αυτές στο Λαγκαδά και το Καβαλάρι Θεσσαλονίκης.

Η Βουλευτής περιέγραψε την αλληλογραφία, που έφερε η ίδια στην επιφάνεια, ανάμεσα στην τοπική κοινότητα Καβαλαρίου με το Δήμο Λαγκαδά και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την απάντηση της Περιφέρειας ότι η σύνταξη των σχετικών μελετών διαρκεί αρκετά και θα απαιτήσει ένα χρόνο καθώς και ότι επιμέρους παρεμβάσεις μπορεί να κάνει ο οικείος Δήμος. "Κανείς δεν στάθηκε στις ευθύνες, τις προσπέρασαν όλες" είπε και πρόσθεσε ότι δεν είδε τον Περιφερειάρχη στην περιοχή που υπέστη μεγάλες απώλειες. Μάλιστα, όπως πρόσθεσε ο ποταμός που διέρχεται από τον οικισμό και προκάλεσε τα προβλήματα, ξεκίνησε να καθαρίζεται μόνο μετά την καταστροφή και όχι πριν, όπως θα έπρεπε να για να αποτραπούν τα προβλήματα.

Με πληροφορίες από το tvxs.gr. - Αναδημοσίευση απο τον Πολύγραφο.