Ο Μητσοτάκης συνεχίζει να πετά αετό και να μη συγκαλεί το ΚΥΣΕΑ ενώ στο Αιγαίο οι Τούρκοι τον χαβά τους…

2020-07-22

Απαράδεκτη αναποφασιστικότητα και αμηχανία επιδεικνύει, για μία ακόμη φορά, μπροστά στην τούρκικη προκλητικότητα στο Αιγαίο, η κυβέρνηση Μητσοτάκη ενώ την ίδια ώρα οι διαρροές από το ΥΠΕΘΑ αναφέρονται σε ετοιμότητα πανστρατιά και συναγερμό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η στάση αναμονής και η αμηχανία της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη προκαλεί πολλά ερωτηματικά για το που μπορεί να οδηγήσει αυτή η γραμμή του ενδοτισμού, την οποία καταλογίζει στην κυβέρνηση και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς.

Διότι τη στιγμή που οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή, οι ΗΠΑ εκδίδουν μία ανακοίνωση η οποία μόνο «ράπισμα» στις άγριες διαθέσεις Ερντογάν δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει συγκαλέσει συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ. Συγκεκριμένα, παρά το γεγονός πως η Άγκυρα κλιμακώνει την προκλητικότητά της με Navtex εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας ενώ πραγματοποίησε σωρεία υπερπτήσεων πάνω από τα ελληνικά νησιά Ρω, Καστελόριζο και Στρογγύλη, μέχρι στιγμής αγνοείται συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας. Γιατί άραγε;

Επι της ουσίας δηλαδή μπορεί κανείς να εκτιμήσει ότι η κυβέρνηση εμφανίζεται αμήχανη και διστακτική διότι δεν έχει ξεκάθαρη στρατηγική στα εθνικά θέματα. Από τη στιγμή της προαναγγελίας των ερευνών του Τουρκικού σκάφους σε περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας δεν χωρούν αντιφάσεις στην εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης και της χώρας, διότι αυτό παραχωρεί την πρωτοβουλία των κινήσεων στην επιθετικότητα στην άλλη πλευρά.

Δεν είναι επίσης τυχαίο ότι οι κυρώσεις που κυρίως λειτουργούν προληπτικά, δεν διεκδικήθηκαν εγκαίρως και δεν τέθηκαν νωρίς τόσο στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο όσο και σήμερα ενώπιον του Γερμανού Υπουργού Εξωτερικών.

Να σημειωθεί πως σε ανάλογη απόπειρας έρευνας στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, το Οκτώβριο του 2018 η Ελλάδα με τη φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς» απέτρεψε τουρκικό πλοίο να προσεγγίσει την ελληνική υφαλοκρηπίδα....

Αναδημοσιευση απο τον Πολυγραφο.