Ο Σταϊκούρας υπόσχεται πληρωμή των αναδρομικών στους συνταξιούχους τους επόμενους μήνες ή… και χρόνια! [VIDEO]

2020-07-27

Στην αναμονή των αναδρομικών για μήνες ή και χρόνια θα μείνουν 2.5 εκατομμύρια συνταξιούχοι της χώρας, με ανοιχτό μάλιστα και το κούρεμα με τον αρμόδιο υπουργό Οικονομικών να το αφήνει ξεκάθαρα ανοιχτό.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ, ο υπουργός Οικονομικών Χ. Σταϊκούρας ήταν αρκούντως μη διαφωτιστικός σχετικά με την πληρωμή των αναδρομικών στους συνταξιούχους μετά φυσικά την απόφαση του ΣτΕ. Όπως είπε «μπορεί να χρειαστούν μήνες και χρόνια για να πληρωθούν τα ποσά αυτά» ενώ για να μειώσει τις αρνητικές εντυπώσεις, απλά αρκέστηκε να πει ότι τα αναδρομικά θα δοθούν στο σύνολο των συνταξιούχων που αφορά τη απόφαση του ΣτΕ.

Αίσθηση πάντως προκάλεσε το γεγονός ότι ο υπουργός Οικονομικών δεν ξεκαθάρισε το εάν θα υπάρξει κούρεμα στα αναδρομικά των συνταξιούχων, παρά μόνο έκανε λόγο για σενάρια και... παρέπεμψε εκ νέου σε πολιτικές ανακοινώσεις.

«Πότε πληρώνουμε και σε πόσες δόσεις πληρώνουμε, αν πληρώσουμε σε δόσεις ή αν υπάρχει κούρεμα ή όχι... Αυτό είναι κάτι το οποίο το συζητάμε και πολύ σύντομα με το αρμόδιο υπουργείο, -ουσιαστικά το επισπεύδων υπουργείο, το υπουργείο Εργασίας, θα υπάρχουν συγκεκριμένες αποφάσεις. Ο τρόπος με τον οποίο θα καταβληθούν τα συγκεκριμένα χρηματικά ποσά θα αποφασιστεί το επόμενο χρονικό διάστημα» είπε χαρακτηριστικά.

Να τους χαίρονται οι συνταξιούχοι που τους ψήφισαν...

Αναδημοσίευση απο τον Πολύγραφο.gr