Ο Τασούλας διορίζει στη Βουλή την κατηγορούμενη Ζαρούλια λίγα 24ωρα πριν την απόφαση του δικαστηρίου για τη Χρυσή Αυγή

2020-10-02

Σε μια αδιανόητη, τόσο ως προς την ουσία όσο όμως και ως προς τη χρονική περίοδο, πράξη προχώρησε ο Πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τασούλας, βάζοντας την υπογραφή του στο διορισμό της κατηγορούμενης Ελένης Ζαρούλια.

Σύμφωνα με το Φύλλο της Κυβερνήσεως, η κατηγορούμενη για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή, διορίζεται με απόφαση του Προέδρου της Βουλής στο γραφείο του πρώην Προέδρου της Χρυσής Αυγής (και συζύγου της) Νίκου Μιχαλολιάκου, ο οποίος είναι επίσης κατηγορούμενος.

Και όλα αυτά, μόλις πέντε ημέρες πριν από την κρίσιμη απόφαση του δικαστηρίου για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του news247, ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας χαρακτήρισε την κίνηση του διορισμού της Ελένης Ζαρούλα ώς "απόλυτο δικαίωμα του Νίκου Μιχαλολιάκου" μή δίνοντας καμία πολιτική διάσταση στην υπόθεση.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, το τηλεφώνημα του Νίκου Μιχαλολιάκου στον πρόεδρο της Βουλής έγινε πριν 10 ημέρες και διατυπώθηκε το σχετικό αίτημα. Όπως προκύπτει από τους χρόνους που προβλέπονται το αίτημα του υπόδικου αρχηγού της Χρυσής Αυγής ικανοποιήθηκε τάχιστα, ως θεσμικό ζήτημα.