Ο Βελόπουλος αγκαλιάζει το κίνημα κατά της μάσκας, με στόχο το ακροδεξιό ακροατήριο: Μην τους λέτε ψεκασμένους…

2020-09-09

Το κίνημα κατά της μάσκας προσπαθεί να αγκαλιάσει πολιτικά ο Κυριάκος Βελόπουλος, πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και «αποκλειστικός τηλεπωλητής» των χειρόγραφων επιστολών του Ιησού αλλά και της κεραλοιφής που υποτίθεται προστατεύει από τον κορονοϊό και για την οποία διατάχθηκε εισαγγελική έρευνα.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης μιλώντας στη Βουλή, στη συζήτηση σχετικά με τα προβλήματα που δημιουργεί η έξαρση της πανδημίας, εμμέσως πλην σαφώς υπερασπίστηκε το κίνημα κατά της χρήσης μάσκας, που, και στη χώρα μας, υποκινούν διάφοροι συνωμοσιολόγοι και αντιεμβολιαστές αλλά και υπογείως οργανώσεις της άκρας δεξιάς και το νεοναζιστικού χώρου.

Αφού μίλησε για τον «εκτουρκισμό» των καναλιών και για την ανάγκη να πάψουν τα επιδόματα του «καθισιού», ο Κυριάκος Βελόπουλος επισήμανε μεν ότι δεν είναι εναντίον των μασκών, όμως, κάλεσε την κυβέρνηση είτε να πείσει όσους αντιδρούν κατά της μάσκας, είτε να μην τους λοιδορεί.

«Σύμφωνα με τον ΠΟΥ η μάσκα δεν είναι απαραίτητη για παιδιά κάτω των 12 ετών» ανέφερε και διερωτήθηκε: «Πώς το επτάχρονο θα επικοινωνεί;». Περιέγραψε ως αντιφατικά τα μηνύματα των επιστημόνων, κάνοντας λόγο για «μαγείρεμα» των επιστημονικών δεδομένων. Έκρινε δε ότι μόλις διαφωνήσει κάποιος «με το σύστημα» αποκαλείται ψεκασμένος, κάνοντας λόγο για φασισμό.

«Δεν διαμαρτύρονται οι ψεκασμένοι αλλά αυτοί που έχουν παιδάκια. Μην τους λοιδoρείτε, μην τους βρίζετε. Ήμουν 4 ώρες με τη μάσκα, κοκκίνησαν τα μάτια μου, είναι από την έλλειψη οξυγόνου» τόνισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και αναφέρθηκε και στις διώξεις που ασκήθηκαν κατά των υποκινητών των εν λόγω κινητοποιήσεων. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης μεταξύ άλλων σχολίασε: "στο Ηράκλειο σε παρόμοια εκδήλωση, ασκήθηκε δίωξη. Στη Χίο και στη Μόρια, στην πορεία και στην θρησκευτική τελετή που ήταν ο ένας πάνω στον άλλον, γιατί δεν ασκήθηκαν διώξεις; Γιατί πρέπει να κυνηγάτε τον Έλληνα μόνο, και όχι τους άλλους που παρανομούν;".

Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης κλείνει το μάτι στο κίνημα κατά της μάσκας. Την προηγούμενη Πέμπτη, στην Ολομέλεια, είχε πει χαρακτηριστικά: «Προστατεύει η μάσκα 100%; Όχι. Πώς θα βάλω εγώ δωδεκάχρονα παιδάκια να φορέσουν μάσκες υποχρεωτικά;».

Με πληροφορίες από documentonews.gr και reader.gr.

https://www.opoligrafos.gr/politics/velopoylos-kinima-kata-tis-maskas/