Ο Βρούτσης «διαψεύδει» τον πρωθυπουργό για τα αναδρομικά και η κοροϊδία σε βάρος των συνταξιούχων δεν έχει τέλος! [VIDEO]

2020-08-03

Μέχρι και στα ψέματα και στην κοροϊδία γύρω από τα αναδρομικά των συνταξιούχων δεν μπορούν να συντονιστούν στην κυβέρνηση, όπου ο ένας διαψεύδει τον άλλο και όλοι μαζί ψευδόμενοι προσπαθούν να ξεγελάσουν τους συνταξιούχους για την σφαγή και καρατόμηση των αναδρομικών που επιδίκασε το ΣτΕ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε στη Βουλή απόλυτα βέβαιος πως η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα αναδρομικά των συνταξιούχων αφορούσε τις κύριες συντάξεις με κόστος 1,4 δισ. ευρώ. Έκανε μάλιστα και «παρατήρηση» στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πως δεν γνώριζε την απόφαση του ΣτΕ.

Ωστόσο δεν είναι έτσι, καθώς η απόφαση του ΣτΕ αφορά και δώρα και επικουρικές, κάτι που έχει παραδεχθεί ο ίδιος ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης ο οποίος εμφανίσθηκε στα κανάλια, λέγοντας πως το κόστος των αναδρομικών δεν είναι 1,4 δισ. όπως λέει ο πρωθυπουργός αλλά κάπου 3 δισεκατομμύρια! Διέψευσε δηλαδή προκαταβολικά τον πρωθυπουργό ή μεταξύ τους δεν είχαν καλό συντονισμό.

Μάλιστα μιλώντας στο τηλεοπτικό πλατό του Open ο Γιάννης Βρούτσης το έκανε σαφές. Επαναλαμβάνει το σεβασμό των αποφάσεων των δικαστηρίων και σημειώνει:

«Το ποσό που προσδιορίζεται από αυτές τις αποφάσεις είναι πολύ μεγάλο ποσό. Μπορεί να φτάνει και τα 3 δισ. μόνο για την απόφαση του ΣτΕ», και ενώ εκκρεμεί -προσθέτει- η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Στο σημείο αυτό όμως, ο οικονομικός συντάκτης Κωστής Πλάντζος υποβάλλει στον υπουργό Εργασίας την κρίσιμη ερώτηση αν τα 3 δισ. περιλαμβάνουν αναδρομικά και για τις επικουρικές συντάξεις. Και ο Γιάννης Βρούτσης απαντά κατά λέξη και πάλι: «Τα 3 δισ. είναι κύρια, τα δώρα και η επικουρική». Με απλά λόγια παραδέχεται πως δεν αφορά μόνον κύριες συντάξεις.

Τώρα ποιος έχει δίκιο και ποιος ψεύδεται; Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ή ο Γιάννης Βούρτσης ή και οι δύο διότι το τελικό ποσό διαμορφώνεται στα 900 ευρω.

Ούτε στα ψέματα μπορούν τελικά να συντονιστούν και προσθέτουν νέα ψέματα για να καλύψουν τα προηγούμενα ...

Αναδημοσίευση απο τον Πολύγραφο.