Ο υφυπουργός Τουρισμού της ΝΔ αποκαλεί του υπουργό Τουρισμού επικίνδυνο!!!!

2020-06-07

"Ο υπουργός Τουρισμού διαχώρισε τα νησιά σε επικίνδυνα, λιγότερο επικίνδυνα και πιο ασφαλή, και ο υφυπουργός Τουρισμού είπε ότι όποιος κάνει τέτοιες δηλώσεις είναι επικίνδυνος! Έχω πολλά χρόνια στην δημοσιογραφία και δεν έχω ακούσει ποτέ υφυπουργό να κάνει τέτοια δήλωση!» Αυτά είπε ανάμεσα στα άλλα ο Στέλιος Κούλογλουστον τηλεοπτικό σταθμό Κόντρα σε μια συζήτηση για τον τουρισμό.

«Την ίδια στιγμή ο κ. Μητσοτάκης είναι άφαντος. Ως νέος 'Μωυσής' μάλλον θα είναι στο 'όρος Σινά'", δήλωσε ο Στέλιος Κούλογλου για την διαχείριση της κρίσης στον τομέα του Τουρισμού, την οποία χαρακτήρισε ανεύθυνη.

"Κατόπιν έχουμε τον γενικό γραμματέα Τουρισμού που τον ρωτάνε που θα πάει διακοπές και λέει σε ερημονήσι για να μην κάνει ουρές στα ξενοδοχεία και κινδυνεύσει.

Είναι δυνατόν να τα λένε αυτά αρμόδιοι του τουρισμού προς τον κόσμο και τους τουρίστες; Έπειτα έχουμε την κατηγοριοποίηση των χωρών προέλευσης των τουριστών, όπου ο κ. Θεοχάρης δεν έλαβε υπόψη του τις διπλωματικές σχέσεις που πρέπει να διατηρηθούν με την Ιταλία, που την χρειαζόμαστε ως σύμμαχο για τα οικονομικά και μια σειρά άλλων ζητημάτων, και δημιούργησε παρά λίγο διπλωματικό επεισόδιο!

Είναι εντελώς ανεύθυνη στάση, που μάλλον παρατηρούν κι άλλοι: Ρωτήστε την κα Γκερέκου γιατί δεν παρευρέθηκε στην εκδήλωση για τον Τουρισμό. Το μόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι να κάνει μπίζνες", προσέθεσε κληθείς να σχολιάσει το αμφιλεγόμενο βίντεο για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού.

"Ένα βίντεο είναι θέμα γούστου. Η ζωή των Ελλήνων όμως δεν είναι θέμα γούστου. Τα 32 εκατομμύρια που στοίχισε η καμπάνια ήταν λεφτά του δημοσίου, που δαπανήθηκαν παρακάμπτοντας τον ΕΟΤ".

Από την στάση αυτή πλήττεται "η χώρα και ο τουρισμός μας. Αυτοί που θα την πληρώσουν είναι οι εργαζόμενοι στον τουρισμό, οι ξενοδόχοι, τα μικρομεσαία μαγαζιά, όλη η μεσαία τάξη, που υποτίθεται ότι ο κ. Μητσοτάκης θα βοηθούσε.

Η κυβέρνηση όμως τα έχει πει: Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι ζόμπι. Δηλαδή η ταβέρνα της γειτονιάς, το συνοικιακό βιβλιοπωλείο, το υποδηματοποιείο...".

"Ακούω στελέχη της ΝΔ να μετρούν τα 32 δισεκατομμύρια που θα έρθουν από την ΕΕ σαν να είναι πεντοχίλιαρα. Άκουσα μάλιστα να τα υπολογίζουν ακόμη και στα 60 δισ! Το σημαντικό είναι ότι χρήματα θα έρθουν, και θα είναι αρκετά.

Προηγουμένως, και έχοντας πάρει τα λιγότερα μέτρα σε όλη την ΕΕ, η κυβέρνηση έλεγε ότι δεν ξέρουμε τι θα γίνει μετά και πρέπει να περιμένουμε και να μην είμαστε σπάταλοι.

Τώρα, όμως, δεν έχει καμία δικαιολογία να μην στηρίξει τις επιχειρήσεις, τους μικρομεσαίους, τον τουρισμό, τομείς που σήμερα υποφέρουν. Όμως υπάρχει σχέδιο αξιοποίησης της πανδημίας για να φτωχοποιηθούν οι πολλοί και να ενισχυθεί μια μικρή ελίτ. Τα 32 εκατ. ευρώ για τον τουρισμό, αυτό αποδεικνύει.

Όπως αποδεικνύεται και από την σωρεία άλλων απευθείας αναθέσεων σε συγγενείς και γαλάζια παιδιά. Ο κ. Μηταράκης με απευθείας ανάθεση προσέλαβε εταιρεία για απομαγνητοφώνηση των ομιλιών του. Η κα Κεραμέως έδωσε 75.000 για την κατασκευή ιστοσελίδας, που μπορεί να γίνει και με 3.000 ευρώ.

Η προσφυγική δομή στην Μαλακάσα δόθηκε με απευθείας ανάθεση τρεις φορές πάνω από την αξία της και την υπέγραψε ένας μετακλητός υπάλληλος μια μέρα πριν τον διορισμό του. Έχοντας την υποστήριξη μιας μεγάλης μερίδας του Τύπου νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν".

Από συνέντευξη του Στέλιου Κούλογλου στο ΚΟΝΤΡΑ TV