Οι αρχαιολογικοί χώροι μας περιμένουν από τη Δευτέρα - Τα μουσεία θα ακολουθήσουν στις 15 Ιουνίου

2020-05-14

Καθώς στις 18 Μαϊου ανοίγουν στην Ελλάδα οι αρχαιολογικοί χώροι, το υπουργείο Πολιτισμού καλεί τους πολίτες να τους επισκεφθούν ξανά μέσα από ένα βίντεο με αρχαιολογικούς χώρους σε πλάνα ανοιξιάτικα, πλούσια βλάστηση και δυνατό φως του ήλιου.

Είναι η πρώτη κατηγορία απευθείας σχέση με τον πολιτισμό που θα επανέλθει σε ρυθμούς κανονικότητας οι αρχαιολογικοί χώροι. Μεγάλοι, ανοιχτοί, υπαίθριοι προσφέρονται για την επιστροφή σε δράσεις πολιτισμού από τη Δευτέρα 18 Μάη -ενώ τα μουσεία θα ακολουθήσουν στις 15 Ιουνίου. Και εκεί τα μέτρα θα είναι αυστηρά για την προστασία της ασφάλειας κοινού και εργαζομένων, με απόσταση στις ουρές για τα εισιτήρια, ειδικά διαχωριστικά στα ταμεία και όπου αλλού χρειστεί, αντισηπτικά κ.ο.κ..

Το υπουργείο Πολιτισμού ενόψει αυτού του ανοίγματος δημιούργησε ένα βίντεο που κάνει μια περιήγηση σε αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας ως έναρξη της επιστροφής. Μάλιστα μαζί με τις εικόνες των χώρων αναδύονται και οι στίχοι του Γιώργου Σεφέρη «λίγο ακόμα να δούμε τα μάρμαρα να λάμπουν στον ήλιο». Οι αρχαιολογικοί χώροι θα λειτουργούν με το θερινό ωράριο. Από τον Ιούλιο περιμένουμε και την έναρξη δράσεων πολιτισμού σε επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους. Οπως έχει ανακοινώσει η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη θα γίνουν περί τις 200 δράσεις, τις οποίες θα επιμεληθούν και θα έχουν την ευθύνη παραγωγής οι κρατικοί φορείς πολιτισμού της χώρας.

Παρέμβαση στην Πέλλα