Οι δείκτες φτωχοποίησης στην Ελλάδα θα έχουν ιλιγγιώδεις αυξήσεις

2020-06-25

Δεν έχει αγγιχτεί το πλαίσιο, σε επίπεδο τυπικού προϋπολογισμού, των προνοιακών πολιτικών που δημιούργησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Όμως στη ΝΔ έχουν φροντίσει να μειώσουν τη δυνατότητα δικαιούχων, επισήμανε μιλώντας Στο Κόκκινο ο Δημήτρης Καρέλλας, πρώην γενικός γραμματέας Πρόνοιας.

Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ όλοι δείκτες φτώχειας κτλ είναι βέβαιο θα έχουν ιλιγγιώδεις αυξήσεις εξαιτίας των πολιτικών της κυβέρνησης και της οικονομικής κρίσης που διαδέχεται την υγειονομική.

O κ. Καρέλλας στον Στάθη Σχινά εξήγησε ότι σε αντίθεση με την τωρινή πραγματικότητα από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που από ΜΜΕ και τους πολιτικούς της αντιπάλους παρουσιάζεται ως χειρότερη όλων των εποχών, κατάφερε να κατεβάσει τους δείκτες και της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού σε επίπεδα που ίσχυαν προ του 2004.

Ο ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε τον δείκτη της φτώχειας στο 21,4% και κατάφερε να τον μειώσει και να τον πάει το 2018 στο 17,9%.

Η ΝΔ με νόμο ορίζει - μεταξύ άλλων - ότι για να πάρει κάποιος το επίδομα παιδιού, το κοινωνικό επίδομα αλληλεγγύης (νυν ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα) πρέπει να είναι 10 χρόνια στην Ελλάδα (ενώ πριν ήταν πέντε) και το παιδί του πρέπει να έχει περάσει στην επόμενη τάξη του σχολείου!

Αυτό σημαίνει, όπως τόνισε, ότι αναγνωρισμένοι πρόσφυγες, μετανάστες νόμιμοι, Ρομά δεν θα μπορούν να πάρουν αυτά τα επιδόματα.

Πηγή Στο Κόκκινο